Someren kwam op zondag 2 februari niet in actie, omdat de wedstrijd tegen Sparta’25 in Beek en Donk werd afgelast.

Hilvaria, zondag  9 februari de tegenstander van Someren, speelde ook niet.

Sportvereniging Hilvaria werd in 1932 opgericht en is een begrip in de Hilvarenbeekse gemeenschap. De vereniging heeft ca. 600 spelende leden en 42 teams. In het seizoen 2017-2018 werden de groenwitten, na 24 winstpartijen en 2 gelijke spelen, ongeslagen kampioen in de derde klasse D. Vorig seizoen eindigde de equipe van trainer Henri van den Braak op de 4e plek in de tweede klasse F. Dit seizoen verloopt minder voorspoedig, met een 12e positie op de ranglijst als gevolg.

Toch heeft de Beekse club een paar goede, gemakkelijk scorende voetballers in de gelederen. Coen van Oirschot scoorde al 233 treffers, waarvan 45 voor zijn huidige club. Aanvoerder Joerie van Rijswijk kan zelfs bogen op 198 gescoorde treffers voor het vaandelteam van Hilvaria.

Dat zijn getallen, waar de huidige spelers van Someren niet eens in de buurt komen. Toch hebben de laatste wedstrijden het vertrouwen bij de technische staf, de spelers en de supporters zeker versterkt. De blauw-witten bleven in de laatste vijf wedstrijden ongeslagen en bezetten de vijfde plaats op de ranglijst (met nog een wedstrijd tegoed).

In de heenwedstrijd speelde Hilvaria - zeker in de eerste helft - goed, maar Someren profiteerde optimaal van de ruimte die de Beekse defensie weggaf. Dankzij doelpunten van Luc Bouwmans, Koen de Louw en invaller Tim van den Boomen, won Someren begin november met 0-3.

Zondag zal het team van coach Dominik Vergoossen in eigen huis weer voor de winst gaan. De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:

18-19 Someren - Hilvaria 3-2

18-19 Hilvaria - Someren 1-1

19-20 Hilvaria - Someren 0-3


Trefwoorden: hilvaria sv someren
Geplaatst

dinsdag 04 februari 2020 | 08.16 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 04 februari 2020 | 08.20 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub