Excursie naar het hart van De Groote Peel

Nieuwsgierig naar de natuur én naar de cultuurhistorie van Nationaal Park De Groote Peel?

Ga dan op zondag 16 februari op pad met een Peelgids van Staatsbosbeheer voor een wandeling ‘naar het hart van de Peel’.

De wandeling is ongeveer 9 kilometer en start om 13.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen.

Voor veel bezoekers van Nationaal Park De Groote Peel is het gebied rondom de grote waterplas Het Elfde favoriet. Het hart van dit hoogveengebied is dan ook erg mooi en gevarieerd en bestaat uit open landschap, waterplassen afgewisseld met stukjes heide en bos. Dit landschap vertelt ook veel over het verleden van de Peel. Zo kan je cultuurhistorische elementen uit de periode van de grootschalige turfwinning ontdekken. De veenputten, vaartjes en natuurlijk de waterplassen zijn de stille getuigen van de plekken waar tot halverwege de vorige eeuw turf gestoken is. De Peelgids, die deze excursie begeleidt, vertelt erover en beantwoordt uw vragen.

Behalve informatie is er tijdens deze wandeling ook aandacht voor natuurbeleving. Zo word je ondergedompeld in de natuur en kan je genieten van de stilte. Een bijzondere ervaring.

De ‘wandeling naar het hart van de Peel’ start op zondag 16 februari om 13.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. De excursie duurt 2,5 tot 3 uur. Deelname kost € 6 en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen.

Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/wandelinghartgrootepeel.

 


Trefwoorden: buitencentrum de pelen nationaal park de groote peel het elfde staatsbosbeheer peelgids
Geplaatst

woensdag 05 februari 2020 | 12.36 uur

Laatst gewijzigd

zondag 16 februari 2020 | 18.09 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub