Lezing door strafrechtadvocate Mr. De Crom in Bibliotheek Asten

Op bijna iedere verjaardag krijgt Sjanneke de Crom dezelfde vraag: “Hoe kun jij nou iemand verdedigen terwijl je weet dat diegene ‘het’ gedaan heeft?”

Waarom heeft zij gekozen voor de strafrechtadvocatuur? Welke zaken spreken haar het meest aan? Weigert zij bepaalde zaken? Hoe komen cliënten bij Sjanneke terecht? Wie financiert deze zaken? Welke impact heeft de dood van Derk Wiersum op haar gehad? Is zij wel eens bang geweest?

Op deze vragen en op vele andere vragen geeft Mr. De Crom antwoord.

De lezing wordt in samenwerking met Seniorenvereniging Asten en Ommel op woensdag 19 februari om 20.00 uur in Bibliotheek Asten gehouden.

Sjanneke (30 jaar) is geboren en getogen op een paardenboerderij in Weert, als jongste in een gezin van vier. Haar ouders, afkomstig uit Someren en Deurne, gaven hun kinderen van jongs af aan een sterke werkersmentaliteit mee. “Op een paardenfokkerij duurt het werk nooit van 9 tot 5, integendeel”, aldus De Crom. Met twee oudere broers en één oudere zus leerde Sjanneke vechten voor haar plekje binnen het gezin, iets wat haar later goed van pas zou komen, zo bleek.

Toen zij 17 jaar was verhuisde ze naar Maastricht om aan de Universiteit te beginnen aan haar studie Rechtsgeleerdheid, waarbij ze besloot al haar pijlen te richten op haar grote droom: strafrechtadvocaat worden. Tijdens haar studie kon zij als juridisch medewerker aan de slag bij Weening Strafrechtadvocaten in Maastricht en na anderhalf jaar hard werken bereikte zij daar haar doel: in februari 2015 werd zij beëdigd als strafrechtadvocaat.

Onder de vleugels van patroon Serge Weening won zij o.a. in 2016 de pleitwedstrijd van Limburg en werd zij in 2017 verkozen tot ‘Aanstormend strafrecht talent van de provincie Limburg’ door ‘De Beste advocaat van Nederland’.

Sinds 2015 behandelt zij alle soorten strafzaken en verdedigt zij een gevarieerde groep cliënten. Ze verdedigt verdachten die beschuldigd worden van diefstal, mishandeling en moord. Sjanneke komt op voor de underdog in de samenleving en vecht dag in dag uit voor de rechten van haar cliënten. In haar vak is geen dag hetzelfde, maakt zij lange dagen en komt zij in aanraking met grote en minder grote criminelen. “Mijn vak kent blijdschap en verdriet, liefde en haat en draait om leven en dood.”

Entree € 5 voor leden van Bibliotheek Helmond-Peel en leden van Seniorenvereniging Asten en Ommel. Niet-leden betalen € 6.

Aanmelden kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.


Trefwoorden: bibliotheek asten strafrechtadvocate sjanneke de crom
Geplaatst

zondag 09 februari 2020 | 12.35 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 19 februari 2020 | 21.01 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub