SIRIS.nl

SV Someren aast op revanche tegen SV Valkenswaard

Op 26 januari speelde SV Someren voor het laatst een competitiewedstrijd.

Dat thuisduel tegen Oirschot Vooruit leverde een 3-2 overwinning op.

De daaropvolgende wedstrijden tegen Sparta’25 en Hilvaria werden allebei afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden.

Om wedstrijdritme op te doen, speelt Someren op dinsdagavond 11 februari een oefenwedstrijd tegen RKPVV, een van de toppers in de derde klasse D.

Op zondag 16 februari gaan de blauwwitten op bezoek bij SV Valkenswaard.

De Bosuilen (zoals hun geuzennaam luidt) werden opgericht in 1934 en hebben een rijke historie, maar Valkenswaard en Someren kwamen elkaar in die lange periode nog maar drie keer in competitieverband tegen. In eigen huis verloor Someren beide wedstrijden en in Valkenswaard werd in 1985 met 1-1 gelijkgespeeld. Het is inmiddels 35 jaar geleden dat ‘het Potackerteam’ voor het laatst te gast was bij ‘de Bosuilen’. Someren neemt momenteel op de ranglijst de vijfde plaats in. Valkenswaard staat met vier punten achterstand op de negende plek.

Eerder dit seizoen kwam Someren in de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard kort na de rust op een comfortabele 3-1 voorsprong, maar na negentig minuten was het 3-4 in het voordeel van de gasten. De thuisclub ontving in de slotfase een rode kaart en dankzij een benutte penalty trokken de geelblauwen uiteindelijk aan het langste eind. Dat was een stevige domper voor de mannen van coach Dominik Vergoossen en dat willen ze op zondag 16 februari heel graag recht gaan zetten.

De wedstrijd op sportpark Den Dries begint om 14.30 uur en Patrick Hoeks uit Bladel is de leidsman van dienst.