Op de drukbezochte jaarvergadering van JOEK op woensdag 12 februari werd er terug geblikt op de activiteiten van het afgelopen jaar en werden alle geplande vernieuwingen voor 2020 besproken.

Tevens werden zeven jubilarissen gehuldigd, die allemaal 25 jaar of langer lid zijn van JOEK.

Tijdens deze avond presenteerden alle coördinatoren hun plannen voor 2020. Zo werd door Mars-coördinator Davy van Otterdijk de nieuwe route gepresenteerd. Hij ziet de toegebrachte wijzigingen als een verbetering. “Je kunt het zien als het finetunen van de route die wandelaars toch al zeer waarderen.” Ook werd er vooruit geblikt omdat volgend jaar de Mini Kennedymars haar 50e jubileum viert en in 2022 de 60e editie van de Kennedymars plaatsvindt. Beide reden om extra uit te pakken waar de vereniging zich nu al mee bezig gaat houden.

Tijdens de jaarvergadering werden de volgende zeven jubilarissen in het zonnetje gezet:

Dora van Dijk, 60 jaar lid

Al lid van JOEK vanaf het eerste uur. Ze maakte de eerste edities mee en was verantwoordelijk voor de fourage. “We hadden toen 107 deelnemers en ik ging naar de winkel van Van Otterdijk in de Postelstraat om 107 appels te bestellen. Maar ze werden per 100 stuks in een doos geleverd, dus dan moest ik toch echt 2 dozen bestellen”, vertelt Dora lachend. “Nu is het niet meer voor te stellen met de huidige wandelaarsaantallen, maar zo ging het toen”.

Louis van den Bosch, 50 jaar lid

Louis van den Bosch werd in 1969 bestuurslid van JOEK. Op 1 januari 1970 werd hij officieel lid. Als bestuurslid stond hij aan de wieg van de Kennedymarkt, het straattheater, de mini-mars en het Rondje Someren (40 kilometer). Ook was hij de initiator van de Kennedymarsvlag in 1977 en het logo van JOEK-Kennedymars. Jarenlang maakte hij de Kennedykrant en ook was hij jarenlang de ceremoniemeester tijdens het Kennedymarsweekend. Louis zat in de redactie van de jubileumuitgave “50 jaar Kennedymars 1963-2012” en hij lanceerde het idee om de lopertjes van de minimars door woonzorgcentrum Sonnehove te laten lopen. Tot slot heeft hij jarenlang gepost op de posten in Heusden en Someren-Eind. De laatste jaren was Louis nog actief op de post in Sonnehove tijdens de Min-Kennedymars. Helaas kon Louis in verband met zijn gezondheid niet aanwezig zijn tijdens de jaarvergadering. 

Ine Acda, 50 jaar lid

Ine is diverse jaren secretaris geweest van JOEK. Ook zij weet nog precies hoe het er de eerste jaren aan toe ging. “Ondanks dat ik al een aantal jaren geen actief lid meer ben, blijft er altijd liefde voor de vereniging JOEK waardoor ik altijd lid ben gebleven. Mooi om te zien met hoeveel enthousiasme deze jonge mensen nu het evenement organiseren.”

Gerard en Els Slegers, 25 jaar lid

Al vele jaren zijn zij op allerlei vlakken actief voor de Kennedymars. Op de post in Heusden maakte Gerard er vaak een waar spektakel van door wandelaars te interviewen om ze zo aan te moedigen. Els heeft vele jaren meegeholpen met de Mini-Kennedymars en is tijden het Kennedymarsweekend vaak met allerlei taken bezig.

Ine Grosfeld, 25 jaar lid

Ook Ine Grosfeld is 25 jaar lid. Zij is al diverse jaren postcoördinator van posten op de route. Zij zorgt dat alles goed loopt op de post en regelt altijd enthousiaste vrijwilligers om haar daarbij te helpen. Ook helpt ze vaak bij het uitschrijven aan de finish en overhandigde ze al vele lopertjes van de Mini-Kennedymars hun medaille.

Francé Claessens, 25 jaar lid

Francé is al jarenlang het bekende gezicht in de infostand die tijdens het Kennedymarsweekend te vinden is op het Wilhelminaplein. Ze weet alle vragen van wandelaars en bezoekers dus inmiddels perfect te beantwoorden ondanks de veranderingen die er elk jaar zijn.

Voorzitter Robert Hurkmans: “Voor een vereniging is het mooi om te zien dat bovengenoemde jubilarissen al zo lang lid zijn van de vereniging. Dit betekent dat er commitment is en dat we er trots op mogen zijn dat we met z’n allen zoiets moois neerzetten ieder jaar.”


Trefwoorden: joek joek-kennedymars kennedymars els slegers ine grosfeld gerard slegers france claessens dora van dijk louis van den bosch ine acda
Geplaatst

vrijdag 14 februari 2020 | 17.07 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 14 februari 2020 | 16.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub