Lezing Felisa Tibbitts 'Hoe vrouwvriendelijk zijn de rechten van de mens?'

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag met als thema 'Vrijheid'. Op initiatief van Soroptimistclub Helmond-Peelland wordt op 14 maart een lezing gegeven in De Cacaofabriek door professor dr. Felisa Tibbitts met als titel 'Hoe vrouwvriendelijk zijn de rechten van de mens?'

Hoe is het gesteld met de vertegenwoordiging van vrouwen bij mensenrechtenorganisaties als Amnesty International? En wat betekent dat voor onze samenleving waarin we streven naar gelijke rechten voor iedereen? Hebben zij verschil kunnen maken in de positieverbetering van vrouwen en meisjes? Of is het tijd om de internationale mensenrechten een beetje vrouwvriendelijker te maken?

De Engelstalige interactieve presentatie is van 14.00 tot 16.00 uur.

Voorzitter Marianne Smits: “We zijn ontzettend trots dat Felisa Tibbitts in Helmond voor het eerst haar onderzoekersresultaten deelt. Een heel belangwekkend onderzoek omdat vandaag de dag genderongelijkheid nog steeds bestaat. Wij als Soroptimisten gaan graag met anderen in gesprek om daar verandering in te brengen.” 

Entree bedraagt € 5, inclusief drankje.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cacaofabriek.nl.

Felisa Tibbitts bekleedt de Carla Atzema-Looman Leerstoel van de Universiteit Utrecht in Mensenrechteneducatie met bijzondere aandacht voor vrouwenrechten. Het is de eerste leerstoel in mensenrechteneducatie in Nederland. Hij is geïnitieerd en gefinancierd door de Unie van Soroptimistclubs in Nederland. Per 2020 is zij tevens benoemd tot de UNESCO Chair in Human Rights in Higher Education, aan de Universiteit Utrecht. Het belangrijkste doel van deze nieuwe leerstoel is het bevorderen van een geïntegreerd systeem van onderzoek, onderwijs en documentatie over mensenrechteneducatie en op mensenrechten gebaseerde benaderingen, binnen universiteiten.

Soroptimistclub Helmond-Peelland Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen zij op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten. Er zijn wereldwijd 3.000 clubs in 130 landen met ruim 80.000 leden.


Trefwoorden: de cacaofabriek soroptimistclub helmond peelland internationale vrouwendag felisa tibbitts marianne smits
Geplaatst

zaterdag 15 februari 2020 | 07.44 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 15 februari 2020 | 10.35 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub