Op maandag 9 maart kan je weer genieten van een vollemaanverhalenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel.

Dit keer wordt het een hele bijzondere avond want er oorlogsverhalen verteld voor de vertellers van Vertelclub Verve. Verhalen geïnspireerd op verhalen uit het boek ‘Death Valley de Peel’. De activiteit start in Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Een vollemaanwandeling is bijzonder en best een beetje spannend. Nog spannender wordt het als er onderweg verhalen worden verteld. Daarom houdt Staatsbosbeheer op een paar keer per jaar een Vollemaanverhalenavond in De Groote Peel. Telkens met een ander thema.

Op maandag 9 maart nemen de verhalenvertellers van Vertelclub Verve je mee terug in de tijd, de tijd van de bevrijding, 75 jaar geleden. Je komt ze tegen op een aantal verrassende plekken tijdens de wandeling.

Er worden zes korte verhalen verteld. Allemaal geïnspireerd op de waargebeurde oorlogsverhalen uit het boek ‘Death Valley de Peel’ van Piet Snijders en de gelijknamige tentoonstelling in Museum Klok & Peel. Indrukwekkende gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in en rondom de Peeldorpen Asten-Ommel, Someren, Deurne en Ospel. De avond start in het buitencentrum met een inleiding door Piet Snijders, de schrijver van het boek. Daarna gaan de deelnemers in groepjes en onder begeleiding van een Peelgids op pad. Na afloop is er een drankje in de Peelboerderij. Een avond om nooit te vergeten.

Je kan kiezen uit verschillende starttijden: 19.30, 19.45, 20.00, 20.15 en 20.30 uur.

Per tijdstip is er plek voor maximaal 15 deelnemers. Deelname kost € 9, inclusief drankje.

De activiteit is vooral geschikt voor volwassenen.

Reserveren kan online via www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

De route is 2 km (verhard pad) en de activiteit duurt ongeveer twee uur, inclusief intro en verhalen. Zaklampen zijn overbodig.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Buitencentrum de Pelen: tel. 0495-641497 of per e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl.

Foto's: © Imperial War Museum (IWM)


Trefwoorden: vollemaanwandeling oorlogsverhalen death valley de peel nationaal park de groote peel vertelclub verve piet snijders
Geplaatst

zaterdag 15 februari 2020 | 08.33 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 15 februari 2020 | 08.36 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub