Het was op vrijdag 14 februari niet alleen Valentijnsdag, maar ook de dag waarop vele brugklassers van het Varendonck College in Asten voor het eerst het podium veroverden.

De afgelopen weken was er hard gerepeteerd tijdens de muzieklessen om op 14 februari een mooi resultaat aan vrienden en familie te laten horen.

Het thema van de Music Night was ‘subculturen binnen de muziek’. Zo bestormden niet alleen punkers, (glam-)rockers en nozems maar ook rasta’s, cowboys en hippies het podium.

Afgevaardigden van Abba, Doe maar, Greenday en Bob Marley bezochten het Varendonck College. De sfeer zat er goed in en de aula was stampvol.

De muziekdocent en organisator Annemarie van Kimmenade was trots: “Het is de eerste keer dat we zo’n avond als deze organiseren, dus voor mij was het ook spannend hoe het zou uitpakken. Van het klaslokaal naar het podium is toch heel anders, maar ze hebben het enorm goed gedaan. Het is erg fijn dat we op het Varendonck College de mogelijkheid hebben om in bandvorm te werken in de klas. 95% van de leerlingen heeft deze avond een instrument bespeeld dat ze nog nooit eerder hadden vastgehouden. Erg knap. De adrenaline was merkbaar en ze hebben van een groot publiek kunnen genieten. Voor herhaling vatbaar.”

De avond werd gepresenteerd door Janne van Rijssel en Lorraine Teurlings, die zelf ook in een band optraden.

Achteraf konden de leerlingen nog met hun band op de foto. Velen hadden de outfits op elkaar afgestemd in het thema van hun subcultuur. Een mooie afsluiter voor Valentijnsdag. 


Trefwoorden: varendonck college music night annemarie van kimmenade
Geplaatst

zondag 16 februari 2020 | 08.05 uur

Laatst gewijzigd

zondag 16 februari 2020 | 07.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub