NWC legt het af tegen beter Marvilde

Een gehavend NWC uit Asten kwam op zondag 16 februari tekort tegen hoogvlieger Marvilde.

Op een winderig sportpark ’t Root wonnen de Veldhovense bezoekers verdiend met 2-4. Pas in de tweede helft ontbrandde de wedstrijd.

NWC greep binnen negen minuten al de voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Luuk Castelijns, waar de grabbelende doelman Sam van Rooij zich enorm op verkeek, vloog tegen de netten: 1-0. Lang kon NWC niet genieten van de voorsprong, want een minuut later trok Marvilde de stand alweer gelijk. Twan Demin krulde de bal, gedragen door de wind, fraai in de kruising: 1-1. De Astenaren voetbalden erg slordig en zagen dat Marvilde het betere van het spel had. Spits Max van den Akker verschalkte NWC-keeper Gijs Brüsewitz bijna met een lob, maar zijn inzet ging naast. Ook een kopkans van de geheel vrijstaande Salim Zeroual trof geen doel. NWC mocht blij zijn dat het bij rust nog gelijk stond, want Marvilde had het initiatief én de betere mogelijkheden in deze wedstrijd.

Na rust bleef Marvilde sterker. In kansrijke positie kon Zeroual afdrukken, maar ook hier had hij het vizier niet op scherp staan. Zeven minuten later lukte het de aanvaller ook niet om een voorzet van Van den Akker van dichtbij op doel te krijgen. In minuut 61 hadden de gasten meer geluk toen een afstandsschot van verdediger Robbert Born, die vrije doortocht kreeg van de thuisploeg, binnen plofte: 1-2. Het doelpunt van de Veldhovenaren was het startsein voor een leukere fase in het duel, dat vooral voor rust weinig verheffend was. Uit het niets kwam NWC twee minuten na de 1-2 alweer op gelijke hoogte via spits Teun van Erp, wiens droge knal Van Rooij te machtig werd: 2-2. Vier minuten daarna was het toch weer Marvilde dat de voorsprong greep dankzij Clint van Doorn. In eerste instantie stuitte Van den Akker op Brüsewitz, maar in de rebound gaf Van Doorn de Astense sluitpost het nakijken: 2-3.

NWC gokte na rust vooral op de lange bal en de omschakeling, want Marvilde was simpelweg beter en beschikte over meer voetballend vermogen. De oranjehemden verschenen mede door het gebrek aan creativiteit en diepgang nauwelijks voor het vijandelijke doel en leek zich langzamerhand neer te moeten leggen bij een verliesbeurt. Zeker toen linksback Sander van den Eijnde de ingevallen Mathijs de Bie van achteren neertikte en omdat de Marvilde-aanvaller doorbrak, kon arbiter Tempelaar niets anders beslissen dan een rode kaart te geven aan de vleugelverdediger. Volgens de Dordtse scheidsrechter gebeurde dit in het strafschopgebied en dus mocht Van den Akker aanleggen voor de penalty, die hij overtuigend in het dak van het doel schoot: 2-4. Hij zorgde daarmee voor het slotakkoord en dus moest NWC, net als eerder dit seizoen in Veldhoven, de terechte nederlaag accepteren. Na de carnaval speelt de formatie van Roel Nabuurs, die zevende blijft in het klassement, een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Rood-Wit in Veldhoven.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Leon van den Bosch (83’ Gijs Kuijpers), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Niels van Horne, Mark Bosch (46’ Daan Hendrix), Luuk Castelijns, Aziz Sabbar (78’ Tijs van Tilburg), Teun van Erp en Chesron Geuns.

 


Trefwoorden: nwc asten nwc
Geplaatst

maandag 17 februari 2020 | 10.07 uur

Laatst gewijzigd

maandag 17 februari 2020 | 10.16 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub