Vrouwen Someren/NWC winnen van ’t Zand

Voor de Vrouwen Someren/NWC stond op zondag 16 februari de inhaalwedstrijd tegen nummer 4 ‘t Zand op het programma.

Deze wedstrijd werd vorige week door de storm Ciara afgelast.

De storm Dennis maakte een goede pot voetbal op sportpark De Potacker eigenlijk onmogelijk.

De eerste twee grote kansen waren er voor de meiden uit Tilburg, maar door de harde tegenwind wisten zij deze niet te verzilveren. Someren/NWC wist in de eerste helft nog de score te openen, toen een schot van Karlijn Kuijpers van richting veranderde en achter de doelvrouw van ‘t Zand verdween. Deze 1-0 was tevens de ruststand.

In de rust werd er besproken hoe ze de tweede helft met de harde tegenwind moesten omgaan. Proberen om onder de verwachte druk van ‘t Zand uit te voetballen en zo min mogelijk de lange bal spelen.

De beginfase van het tweede bedrijf was voor de gasten. De druk kwam er, maar de Somerense defensie stond als een huis en anders was er nog altijd de goed keepende Lindsey Stultiëns.

Na een kwartier spelen leek het geloof bij 't Zand wat weg te zakken en wist Someren/NWC de wedstrijd naar haar hand te zetten. Met af en toe schitterend combinaties werd er gevoetbald en ook kansen gecreëerd. De grootste kans in de tweede helft van de Tilburgers kwam van de voet van Someren/NWC-speelsters Janske Loverbosch, die van grote afstand haar eigen doelvrouw wilde testen met een loeihard schot. Gelukkig werd deze op een katachtige manier door Lindsey Stultiëns uit het doel gewerkt. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief op slot gegooid, toen Lotte van Mourik op een schitterende manier de 2-0 op het scorebord wist te zetten.

Verslag: Ivo Veltrop

 

 


Trefwoorden: t zand vrouwen someren-nwc
Geplaatst

dinsdag 18 februari 2020 | 06.46 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 18 februari 2020 | 20.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub