SIRIS.nl

Rolstoeltraining Kees-Jan van der Klooster op OBS Het Toverkruid

Op maandag 17 februari hebben de bovenbouwkinderen van OBS Het Toverkruid in Asten rolstoeltraining gehad van Kees-Jan van der Klooster.

Kees-Jan geeft lessen over leven met een handicap op basisscholen en geeft rolstoeltrainingen.

Hij zet zich met zijn bedrijf KJ Projects Unlimited Abilities vooral in voor een betere en positievere beeldvorming van mensen met een handicap in onze maatschappij.

Kees-Jan heeft zelf een handicap, na een snowboardongeluk in 2001 is hij verlamd vanaf zijn middel. Dit betekende niet dat zijn leven over was. Hij bleef niet stilzitten. Tijdens de winter-X-Games won hij goud en twee keer brons op het onderdeel zitski cross en in 2010 en 2014 nam hij voor Nederland deel aan de paralympische spelen.

De kinderen hebben ontzettend veel geleerd en mogen ervaren tijdens de training van Kees-Jan. Nadat iedereen veel vragen heeft mogen stellen gingen ze in kleinere groepen met de rolstoelen aan de slag. Kees-Jan deed het parcours en de verschillende technieken eerst voor en daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. Hoewel sommigen het lastig vonden, is het met de hulp van Kees-Jan gelukt om het parcours volledig te doorlopen. Het was een mooie ervaring voor de kinderen.

Tijdens de kerstmarkt van het Toverkruid is er een mooi bedrag opgehaald. De opbrengst van de kerstmarkt ging deels naar investeringen in ICT-onderwijs voor de school en deels naar het KJ Projects Unlimited Abilities.