De gemeente Someren houdt op maandag 9 maart een dorpsconferentie in Zalencentrum Centraal in Someren.

Deze conferentie vindt plaats om de mening en ideeën van de omgeving (zakelijk en privé) over de in de maak zijnde nieuwe visie van het centrum van Someren maximaal te achterhalen.

Tijdens de conferentie presenteren de centrumregisseurs, op basis van hun bevindingen tot nu toe, een aantal eerste en globale denkrichtingen over hoe de kern van Someren-dorp er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Op deze manier wil de gemeente inwoners prikkelen om mee te denken en om eens andersom te denken hoe het centrum weer levendig en sfeervol te maken.

Deze eerste denkrichtingen zijn het resultaat van onderzoeken (waaronder een enquête) die de centrumregisseurs tot nu toe hebben uitgevoerd onder inwoners en ondernemers.

Centrale vraag hierbij was: wat heeft Someren nodig om te bruisen?

Alle input van de online enquête onder inwoners en de gesprekken met de Ondernemersvereniging Someren, de ondernemers en de gemeente zijn nu verwerkt in enkele toekomstbeelden. Op de dorpsconferentie leggen ze deze opties aan geïnteresseerden voor en gaan ze aan het werk in creatieve ateliersessies.

De opgehaalde informatie uit de dorpsconferentie is een belangrijke bron voor de verdere vormgeving van het centrum van Someren.


Trefwoorden: centrumregisseur dorpsconferentie
Geplaatst

donderdag 05 maart 2020 | 15.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 maart 2020 | 18.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub