SIRIS-tv zendt op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Eindelijk sneeuw, daags na carnaval

Eindelijk. Daar was de sneeuw. De eerste in 2020, daags na carnaval en alleen in de ochtend.

Carnavalsoptocht in Klotland

Op maandag 24 februari trok de carnavalsoptocht door Klotland.

Dolle Dinsdag in R'Ommelpottersland

Op dinsdag 25 februari was het weer Dolle Dinsdag in R'Ommelpottersland. In De Kluis werd een open podium gehouden, waar jong en oud optraden met zang, dans en muziek. Tussendoor speelden de organisatoren, de leden van blaaskapel D'Ommelaers, de middag aan elkaar. Tijdens de Dolle Dinsdag vertelden Prins Jordi I en vorst Jaap over hun bevindingen tot dan toe.

40e Theeconcert van De Flodderbône

Terwijl het merendeel van carnavalvierend Brabant en Limburg nog op één oor lag, barstte in Someren op carnavalsdinsdag om 11.11 uur het feest los met het 40e theeconcert van dans- maar vooral amusementorkest De Flodderbône.

Contente Mens 2020

De Organisatie Rustige Dinsdag maakte op dinsdag 25 februari in Het Wapen van Asten de Contente Vrouw en de Contente Man 2020 bekend. 

Sleuteloverdracht in Klotland

Op zondag 23 februari vond op het bordes van het gemeentehuis in Asten de sleuteloverdracht plaats. Burgemeester Hubert Vos overhandigde 'mì plezier' de sleutel aan Prins Lucien I van De Klot en de sleutelhanger aan Prins Fer I van De Plekkers. Ook Prins Benjamin I was bij de ceremonie betrokken.

Lachende Lambertuskerk

Voordat de vier dolle daag in de gemeente Someren officieel van start gingen met de sleuteloverdracht in De Ruchte in Someren kwamen de carnavalsverenigingen De Meerpoel, De Plattevonder, De Pompers, De Keijepaol en Locomotion op vrijdag 21 februari eerst bijeen in de Lambertuskerk voor de carnavalsmis. Hoogtepunt van de viering was de 'preek' van pastoor Pieter Scheepers. Vanaf de preekstoel gooide de pastoor de ene na de andere grap de kerk in. De zang en muziek werden verzorgd door D'Einder Muzikanten en een voor deze gelegenheid speciaal samengesteld carnavalskoor en combo.

Optocht in Kaauwvoetenland

Op zaterdag 22 februari trok een bijzonder fraaie carnavalsoptocht door Kaauwvoetenland. Het publiek genoot van de prachtig uitgedoste groepen en eenlingen.

Boerinnenbal in Kaauwvoetland

Carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes uit Lierop hield op zondag 23 februari een boerinnenbal in zaal Nellie van Oosterhout. Na de boerenkoffietafel werden het boerinnenpaar Suus Rutten en Maud Adriaans en hun getuigen Sylvie Kusters en Marlijn Vermeulen toegezongen door familie en de buurten tijdens de receptie.

Deel 2:

Carnavalsoptocht in de Meerpoel

Op maandag 24 februari trok de carnavalsoptocht door de straten van de Meerpoel.

Reundje Klot - Back to School

Het Reundje Klot Back to School trok op zondag 23 februari duizenden bezoekers. Het thema was 'Back to School'. De tijd dat het jongetje voor het eerst alleen naar het toilet mocht.

Wouter Martens Kei van de Hei

Wouter Martens is op dinsdag 25 februari in zaal Heidehof in Someren-Heide uitgeroepen tot Kei van de Hei 2020. Na afloop van de uitreiking vertelt Prins Frank I van carnavalsvereniging De Keijepaol over zijn bevindingen als prins.

Tik 'm aandag met Carna-cantus

Op carnavalsmaandag 24 februari werd er in Lierop door carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes, in samenwerking met café De Ontmoeting, de 'Tik ‘m aandag' gehouden.

Aauw-Prinsenorkest in zaal Jan van Hoek

Op dinsdag 25 februari ging het dag eraf bij het concert van het Aauw-Prinsenorkest in Klot-residentie zaal Jan van Hoek in Asten.

Buurtbattle in café Vorstermans

In café Vorstermans in Peelvrujterland gingen ze met elkaar de strijd aan in de Buurtbattle. Prins Niels I van De Peelvrujters vertelt na afloop wat hij van 'zijn' carnaval vond. Wat een spreker is die man!

Krokodil bedreigt carnavalsoptocht

Tijdens de kinderoptocht in Peelvrujtersland viel het oog van de SIRIS-tv-cameraman op een kleine geelgroene krokodil die zomaar de optocht in loopt.

't Is Wir Zo'n Dag

In het Meerpoelrijk hebben ze eindelijk gevonden waar ze al jaren op carnavalszondag naar zochten, een evenement waar het volk wel op afkomt. Het nieuwe evenement heet ’t Is wir zo’ndag.

Orkaan In Someren-Eind

De optocht door de Plattevonder ging op zondag 23 februari niet door vanwege het slechte weer. In de plaats van de optocht werd er in allerijl het orkaanbal gehouden in zaal De Platte Vonder.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 28 februari 2020 | 19.32 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 06 maart 2020 | 15.27 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub