NWC moet naar onderen kijken na blamage in Veldhoven

In de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Rood-Wit Veldhoven, dat vooraf pas vier punten had verzameld, maakte NWC uit Asten op zondag 1 maart een uiterst tandeloze indruk en leed het door twee tegentreffers na rust een pijnlijke 2-0 nederlaag.

Hierdoor moeten de oranjehemden serieus gaan uitkijken, gezien de huidige vorm en de ranglijst.

Door diverse redenen moest trainer Roel Nabuurs wat schuiven in zijn opstelling richting het duel met Rood-Wit, tegen wie eerder dit seizoen een eenvoudige 2-0 thuiszege werd behaald.

In de eerste helft voetbalde NWC nog wel aardig, maar dat deden de gasten slechts tot de zestienmeterlijn van de thuisploeg. De Astenaren controleerden weliswaar de wedstrijd, maar misten het creatieve idee en bezetting op de vleugels om tot meerdere goede mogelijkheden te komen. De grootste kans was voor Chesron Geuns, die op slag van rust een uitstekende voorzet van gelegenheidslinksback Aziz Sabbar naast het doel van sluitpost Mark Smulders kopte. Verder was het simpelweg te weinig wat NWC bracht.

Na de pauze liet NWC de wedstrijd direct volledig uit handen glippen. Binnen vier minuten trok Rood-Wit de voorsprong naar zich toe dankzij een vlijmscherpe counter, die ontstond na een mislukte hoekschop van Astense kant. De bezoekers hadden de restverdediging niet op orde en, vogelvrij voor keeper Gijs Brüsewitz, schoot Marcel Bierens op aangeven van Jan van Hout de bal beheerst en zuiver tegen de netten: 1-0.

Vijf minuten later leek Rood-Wit het treffen voortijdig te beslissen toen een indraaiende vrije trap van Mitchell Slegers door niemand werd getoucheerd en via de binnenkant van de paal binnen plofte: 2-0. NWC, dat sowieso al vrij moeilijk scoort, liep derhalve compleet achter de feiten aan. Onnodig, maar vooral erg pijnlijk. NWC ontsnapte in minuut 65 aan een onoverbrugbare achterstand toen een schitterende pegel van de instormende Jordy Maes uiteen spatte op de lat. In het laatste deel van het duel creëerde NWC nog wel enkele prima mogelijkheden, maar het was allemaal onvoldoende om Rood-Wit problemen te bezorgen. Zo kopte Geuns naast uit een voorzet van invaller Jeroen van Deursen en drie minuten later raakte diezelfde Van Deursen de bal volledig verkeerd toen Sabbar de bal bij de tweede paal voor hem neerlegde.

Het slotoffensief dat de Astense formatie in de slotfase aan de dag legde had bijzonder weinig effect en stelde eigenlijk niets voor, mede omdat meerdere spelers door het ijs zakten en de overtuiging op alle gebieden uit het spel verdween. NWC ging zonder te scoren ten onder op sportpark De Korze, waar Rood-Wit zonder zelf te overtuigen met 2-0 zegevierde. Hierdoor houden de Veldhovenaren zicht op de dertiende play-off plek en moet NWC, nu achtste op de ranglijst, zorgen dat de achtervolgende teams niet verder dichterbij komen. Op deze manier kan het nog wel eens een zware tweede seizoenshelft worden voor de oranje equipe, die de komende weken flink aan de bak moet en behoorlijk wat tandjes zal moeten bijschakelen.

Donderdag 5 maart om 20.00 uur speelt NWC in de achtste finale van de beker uit tegen het Sittardse DVO, de nummer vier in de derde klasse B.

Op zondag 8 maart is Braakhuizen in Geldrop de opponent.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Niels van Horne, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Aziz Sabbar, Merijn van Brussel (58’ Jeroen van Deursen), Mark Bosch, Timo Janssen, Luuk Castelijns (84’ Douwe Hurkmans), Chesron Geuns en Tijs van Tilburg (84’ Menno Janssen).


Trefwoorden: nwc rood-wit veldhoven
Geplaatst

zondag 01 maart 2020 | 18.40 uur

Laatst gewijzigd

zondag 01 maart 2020 | 17.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub