Het eerste vrouwenelftal van Sv Someren/NWC heeft op sportpark De Potacker niet weten te winnen van mede-degradatiekandidaat DSE uit Etten-Leur.

Vorige week moesten ze nog genoegen nemen met een gelijkspel bij hekkensluiter VV Bavel, wat ook als een verlies voelde.

Ook dit is wederom een harde tik, die het met blessures geteisterde combinatieteam moet verwerken. De degradatiestreep komt nu wel heel dichtbij.

Voor rust waren beide ploegen erg voorzichtig en wilden ze vooral hun doel schoonhouden. Het was een echte degradatiewedstrijd waar beide teams geen fouten durfden te maken. Het middenveld hield elkaar in evenwicht. Beide achterhoedes wisten de aanvallen, die er waren, meestal wel af te stoppen. De grootste kans voor rust was er voor de thuisploeg SV Someren/NWC, maar na een geweldige aanval spatte de bal op de paal uiteen. En zo gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand richting de thee.

De tweede helft was erg rommelig. Beide ploegen kropen wat meer uit hun schulp en gingen op zoek naar de openingstreffer. Met nog een kwartier op de klok kwam SV Someren/NWC, ietwat tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong. Met een afgemeten pass wist Janske Loverbosch de helemaal vrijstaande Hieke Verhagen te bereiken, die onder druk rustig bleef en de bal beheerst binnen wist te schuiven.

De punten leken binnen te zijn. Helaas bleek dit vier minuten na de openingstreffer niet zo te mogen zijn, want na een foute pass van Loes van de Ven kwam de bal uit het niets voor de voeten van DSE-speelster Roos Hop, die hem onhoudbaar achter Iris van Stiphout wist te werken. 1-1.

Uiteindelijk konden beide ploegen leven met een gelijkspel maar voor SV Someren/NWC moest de gifbeker helemaal leeg toen in de 85e minuut de bal vanuit een corner rechtstreeks door Ashley de Bie in het doel van de thuisploeg werd gewerkt. Waar de Somerense ziekenboeg al overvol zit moest tot overmaat van ramp ook topscorer Lotte van Mourik met een blessure het veld verlaten, wat er op het eerste oog niet goed uitziet. Een foto zal moeten uitwijzen of er geen breuk in haar voet zit.

Voor SV Someren/NWC wacht weer een belangrijke week. De derby in en tegen Nuenen. Wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie.

Weet SV Someren/NWC te winnen op sportpark De Oude Landen, dan zet het een goede stap richting lijfsbehoud. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur.


Trefwoorden: vrouwen someren-nwc dse
Geplaatst

dinsdag 10 maart 2020 | 12.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 maart 2020 | 11.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub