Staatsbosbeheer plant 100.000 bomen

Overig nieuws. Staatsbosbeheer heeft dit jaar in onze regio ruim 100.000 bomen aangeplant.

Er zijn meer dan dertigverschillende soorten geplant in de gebieden die Staatsbosbeheer beheert zoals het Leenderbos, Strabrechtse Heide, Boswachterij De Kempen en De Pan. Verschillende soorten bomen zorgen voor een variatie aan planten en dieren. Het bos is dan ook beter bestand tegen ziekten en plagen.

Het mengen van boomsoorten zorgt ervoor dat het bos klimaatbestendig is. Door nieuwe bomen te planten tussen bestaande bomen te plant ontstaat er een gevarieerd bos met bomen van verschillende leeftijden. Het blad dat van deze boomsoorten valt verbetert de bodem vanwege het gehalte aan kalk en andere mineralen. Een gemiddeld bos op de droge zandgronden heeft hier veel behoefte aan.

In gemengd bos komen de boomsoorten na elkaar in bloei, daarvan profiteren insecten zoals vlinders en bijen. Sommige bomen dragen vruchten of noten die weer gegeten worden door vogels en andere dieren. Zaden vanuit deze aanplant zorgen voor verdere verspreiding van de verschillende boomsoorten door de gebieden.

Om sommige bomen staan boombeschermers tegen wildvraat. De bescherming zorgt ervoor dat de boompjes niet door het wild zoals reeƫn worden opgegeten.

De boombeschermers blijven ongeveer 5 tot 6 jaar staan en worden daarna verwijderd.


Trefwoorden: bomen staatsbosbeheer
Geplaatst

maandag 23 maart 2020 | 12.57 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 maart 2020 | 12.22 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub