Op woensdag 28 december 2016 ging in De Ruchte in Someren de lokale familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ in première.

De film, gemaakt door Astense en Somerense vrijwilligers, draaide daarna nog talloze keren in Someren, Asten en Helmond.

SIRIS-tv zendt deze speelfilm drie keer uit en wel op vrijdag 24 en zaterdag 25 april om 20.00 uur en op zondag 26 april om 15.00 uur.

‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ is een feelgoodfilm van de jonge regisseur Daan Blommers uit Asten. De film kwam tot stand door een crowdfundingactie gericht op de Astense en Somerense gemeenschap.

De film is een feest van herkenning voor iedereen die in de gemeenten Asten en Someren woont. Onder leiding van de 'director of photography' Iris van den Boomen werd er gefilmd op de mooiste plekjes in Asten en Someren. 

De film gaat over Jeroen de Groot en zijn bijzondere familie. Qua geld heeft de familie niets te klagen en ze genieten dan ook volop van de voordelen van een rijk bestaan, behalve Jeroen. Hij heeft het niet op die luxueuze levensstijl en dat zorgt voor spanningen. De spanningen lopen zo ver op dat Jeroen een belangrijk besluit neemt: hij laat zijn familie achter en trekt de wijde wereld in. Tijdens die zoektocht komt hij erachter dat zijn familie zo slecht nog niet is.


Trefwoorden: speelfilm siris-tv van je familie moet je het hebben daan blommers
Geplaatst

maandag 20 april 2020 | 14.38 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 april 2020 | 08.38 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub