Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft de overheid aangekondigd dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen, mits er maatregelen worden genomen dat de bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden.

Dit betekent dat vanaf 11 mei de AfhaalBieb uitgebreid wordt met de mogelijkheid om weer boeken in te leveren. In de AfhaalBieb, die sinds twee weken gestart is, kunnen leden van de bibliotheek boeken reserveren en pakketjes bestellen die vervolgens afgehaald kunnen worden.

Vanaf 11 mei mogen er weer boeken en andere eerder geleende materialen ingeleverd worden. De boeken worden vervolgens 72 uur in quarantaine gehouden in lijn met het protocol dat landelijk voor de bibliotheken is afgesproken. Daarna worden de boeken weer terug in de kasten gezet zodat zij weer veilig geleend kunnen worden door anderen.

De AfhaalBieb Plus is in de week van 11 tot en met 16 mei in Asten, Deurne, Helmond en Someren open van 10.30 tot 13.00 uur.

Inleveren kan vanaf 10.30 uur ook weer dag en nacht via de inleverbrievenbussen.

Vanaf maandag 18 mei gaan de bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren weer van maandag tot en met zaterdag open.

Er zijn wel aangepaste openingstijden en de bibliotheken zijn vanaf die datum alleen open voor uitlenen en innemen. Het is niet toegestaan om langer in de bibliotheek te verblijven en de werkplekken of leestafels te gebruiken. Het uitlenen en inleveren gebeurt door de klanten zelf met behulp van de zelfbedieningsautomaten die daarvoor aanwezig zijn in de bibliotheken. Ook blijft het mogelijk om pakketjes te bestellen bij de AfhaalBieb en adviseren we iedereen om zoveel mogelijk vooraf boeken te reserveren om het bezoek aan de bibliotheek zo kort mogelijk te houden.

Het aantal leden dat vanaf 18 mei tegelijkertijd de bibliotheek kan bezoeken wordt gereguleerd met mandjes. Ook wordt met borden aangegeven welke regels er zijn voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers. Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal één ander persoon uit je huishouden. En blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.


Trefwoorden: bibliotheek asten bibliotheek someren
Geplaatst

dinsdag 12 mei 2020 | 11.42 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 12 mei 2020 | 21.10 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub