BoerBurgerBeweging heeft de eerste twaalf mannen en vrouwen bekendgemaakt, die kandidaat-kamerlid zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

De Algemene Ledenvergadering heeft de kandidaatstelling op 13 mei goedgekeurd. De ALV werd in verband met de coronamaatregelen online gehouden.

Wim Jaspers uit Someren-Heide is een van de twaalf kandidaten.

De definitieve volgorde van de kandidatenlijst, alsmede wie lijsttrekker wordt bij BBB, wordt op een later moment bepaald. Tevens is BBB nog bezig met de werving van extra kandidaten.

Aan het verkiezingsprogramma wordt eveneens druk gewerkt.

Het concept-verkiezingsprogramma zal komende zomer aan de leden van de BoerBurgerBeweging worden voorgelegd.

Wim Jaspers heeft een ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening, water en flora en fauna.

Wim heeft 16 jaar in het hoofdbestuur van de KVTH gezeten en was ook lange tijd afdelings voorzitter van de afdeling Noord-Brabant. Hierdoor is hij landelijk bekend binnen de paardenhouderij.

Hij heeft zes jaar in het bestuur van waterschap De Dommel gezeten. Wim was negen jaar raadslid en vier jaar wethouder voor de Lijst Someren-Heide.

Wim heeft ruim dertig jaar een eigen bedrijf gehad in de agrarische sector varkens en melkvee samen met een broer. Vanaf 2004 is Wim werkzaam als medewerker op een boomkwekerij met tussendoor het wethouderschap voor de gemeente Someren.

Wim is vier jaar voorzitter van Muziekvereniging Someren-Heide en vier jaar vice-voorzitter van het bestuur van de Franciscusparochie Asten-Someren. Ook heeft Wim vijftien jaar bestuurlijke ervaring bij ZLTO als voorzitter van de afdeling Someren.


Trefwoorden: boerburgerbeweging tweede kamerverkiezingen wim jaspers
Geplaatst

maandag 25 mei 2020 | 08.21 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 29 mei 2020 | 17.34 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub