Filmmakers gaan weer beginnen met Wending

De makers van de speelfilm ‘Wending’ gaan hun activiteiten weer opstarten.

In de maand juni zullen op aangepaste wijze een kick-off en auditie plaatsvinden. De film zal op een verantwoorde manier opgenomen worden in de zomer.

Oorspronkelijk zou de kick-off van het filmproject van de Peelpioniers en Stichting Boyds Dream in maart zijn, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten.

De makers hebben achter de schermen hard doorgewerkt aan de voorbereidingen voor de film en willen het project nu op aangepaste manier vervolgen.

,,Wij denken dat het op een verantwoorde manier kan’, aldus initiatiefnemer Geert Bukkems. Op dit moment wordt er bovendien op landelijk niveau een speciaal protocol gerealiseerd voor het maken van films in coronatijd. ‘Wij zullen bijvoorbeeld ook een speciale ‘coronamedewerker’ op de set plaatsen, die zich volledig focust op het naleven van alle maatregelen’, vult Bukkems aan.

Wending is een film tegen pesten. Het idee komt van filmmaker Joop Kessels uit Heeze. Joop wordt al jarenlang aangegrepen door de heftige verhalen die hij hoort over kinderen die gepest worden en de gevolgen daarvan. Samen met de Peelpioniers besloot hij aan de slag te gaan om hierover een film te realiseren met jongeren.

De inschrijfperiode voor acteurs en andere vrijwilligers wordt ook tijdelijk heropend. Er worden acteurs en actrices gezocht van alle leeftijden. De meeste rollen bevinden zich in de leeftijdscategorie 13 tot 18 jaar oud. Ervaring is mooi meegenomen, maar ze zijn vooral op zoek naar mensen met passie. De film wil dan ook (jonge) mensen met filmdromen de kans bieden om ervaring op te doen in de filmwereld. Verder worden er ook mensen gezocht die mee willen helpen met andere taken rondom de productie van de film, zoals het filmen of visagie.

Mensen kunnen zich aanmelden tot vrijdag 19 juni via www.wending.tv.

De kick-off van het project zal online plaatsvinden op vrijdag 12 juni om 19.00 uur.

De audities zullen eind juni plaats vinden. De film wordt opgenomen in de zomer.

Nadere informatie wordt nog bekend gemaakt.


Trefwoorden: de peelpioniers wending stichting boyds dream geert bukkems joop kessels
Geplaatst

dinsdag 02 juni 2020 | 16.13 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 juni 2020 | 13.53 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub