Zorgcentrum Witven in Someren heeft een bedrag van € 1.700 ontvangen om activiteiten te ontplooien die eenzame ouderen tijdens de zomermaanden extra ondersteunen.

Dit bedrag is beschikbaar gesteld door Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds. 

In ons land waren voor de coronacrisis al veel ouderen die zich eenzaam voelden. De coronacrisis treft deze groep momenteel extra zwaar. Kwetsbare ouderen kunnen weinig tot geen bezoek ontvangen en reguliere groepsactiviteiten komen te vervallen. Buurthuizen zijn gesloten en er kunnen geen bijeenkomsten of groepsuitjes plaatsvinden. En dat terwijl zij juist zo’n behoefte hebben aan contact.

Organisaties als Zorgcentrum Witven zetten nu alle zeilen bij om hun activiteiten op een alternatieve wijze doorgang te laten vinden. Zodat er voor senioren in gemeente Someren ook tijdens de zomermaanden manieren zijn om met anderen in verbinding te staan.

Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds streven er gezamenlijk naar dat eenzaamheid onder ouderen zoveel mogelijk beperkt wordt tijdens de zomermaanden. De fondsen hebben daarom een bedrag van ruim 300.000 euro verdeeld onder 110 organisaties in heel het land die zich inzetten voor senioren.


Trefwoorden: stichting rcoak oranje fonds fonds sluyterman van loo zorgcentrum witven huize witven
Geplaatst

donderdag 11 juni 2020 | 09.14 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 juni 2020 | 10.14 uur

Auteur

AMJM Buenen


businessclub