Wethouder Janine Spoor stond op maandag 15 juni, in haar rol van bestuurlijk trekker van het project 'Geweld hoort nergens thuis, ook niet in Zuidoost-Brabant' stil bij huiselijk geweld.

Aanleiding hiervoor is de onlangs geactualiseerde visie die is opgesteld door de projectgroep. Het project betreft de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio zuidoost-Brabant.

In deze regio werd vorig jaar zo’n zesduizend keer melding gemaakt van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Huiselijk geweld gebeurt altijd in stilte. Het is tijd om de stilte te doorbreken en te zorgen dat slachtoffers van huiselijk geweld zich niet langer meer ongehoord voelen.

Daarom luidde wethouder Spoor op maandag 15 juni, de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling, de klok in Museum Klok & Peel in Asten.

Ben of ken je een slachtoffer van huiselijk geweld?

Neem (anoniem) contact op met Stichting Veilig Thuis: de chat is open van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt hen ook 24/7 gratis bellen op tel. 0800-2000. Bij direct gevaar, bel 112.


Trefwoorden: museum klok en peel huiselijk geweld internationale dag tegen ouderenmishandeling ouderenmishandeling wethouder janine spoor
Geplaatst

woensdag 17 juni 2020 | 17.43 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 juni 2020 | 18.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub