De kerken in de H. Franciscusparochie Asten-Someren worden op dit moment coronaproof gemaakt om vanaf het eerste weekend van juli maximaal honderd personen te ontvangen.

De pastores vragen ieder om alle geldende RIVM-maatregelen strikt na te leven, zoals 1,5 meter afstand, hoesten en niezen in de elleboog en thuis blijven bij verkoudheidsklachten en/of verhoging. 

Reservering voor een viering is noodzakelijk.

U kunt langskomen of bellen:

Asten: donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur via tel. 0493-691315.

Heusden: aanmelden aan de deur. Vol is vol.

Ommel: via Christa Haazen op donderdag en vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur via tel. 06-57278346.

Lierop: aanmelden aan de deur. Vol is vol.

Someren-Dorp: via Patricia Kloppers op vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur en tussen 19.00 en 20.00 uur of via tel. 0493-844762.

Someren-Eind: via Nelly van Houts, e-mail, voordeur of tel. 0493-493100.

Sluis XIII: aanmelden aan de deur. Vol is vol.

U kunt slechts voor één week reserveren. Als die viering vol zit, dan wordt u gevraagd of u op de lijst van de daaropvolgende week geplaatst wilt worden.

Kom op tijd zodat er geen opstoppingen ontstaan aan de kerkdeur.

Er zijn speciale hygiënemaatregelen, zoals bij binnenkomst het ontsmetten van de handen met desinfecterende zeep. Na de viering worden de kerkbanken, de klinken, leuningen, etc. gereinigd.

Tussen de zitplaatsen is er 1,5 meter ruimte.

In iedere kerk wordt er een looprichting aangegeven.

Bij binnenkomst in de kerk wordt aangegeven waar u kunt gaan zitten.

Voorlopig zal koorzang en samenzang nog niet mogelijk zijn. Daarom zullen de vieringen opgeluisterd worden met orgelspel.

Bij het uitgaan van de kerk wordt de collecte gehouden. Bij de uitgangen van de kerk staan collectemandjes of collectebussen.

U kunt ook een bijdrage overmaken naar het bankrekeningnummer van de parochie:
NL44 RABO 0163 6400 09 t.n.v. Franciscusparochie Asten

De bezoekers wensen elkaar van harte vrede en alle goeds toe bij de samenkomsten. Die wens vanuit het hart zal niet gepaard kunnen gaan met een handdruk, maar een kleine buiging naar elkaar met gevouwen handen. 

Ook bij het ter communie gaan is het belangrijk om er voor te zorgen dat niemand besmet raakt. In de kerken zal alleen de pastor de communie uitreiken.

Na de viering worden de mensen verzocht achter elkaar op gepaste afstand de kerk te verlaten. Zorg ook voor voldoende afstand bij het ontsteken van devotiekaarsen bij Maria.

Omdat het moeilijk is om met zoveel mensen 1,5 meter afstand te bewaren en tegelijk met elkaar een gesprek te voeren, zal het niet mogelijk zijn om na de viering samen koffie te drinken.

Ook zijn de ontmoetingen op het kerkplein niet gewenst.


Trefwoorden: franciscusparochie asten-someren franciscusparochie
Geplaatst

donderdag 18 juni 2020 | 18.42 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 18 juni 2020 | 20.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub