Op zaterdag 4 juli ging op het Wilhelminaplein in Someren, na een feestelijke ceremonie, de Kennedy Challenge van start.

Om wandelliefhebbers toch een uitdaging te bieden, is de Kennedy Challenge in het leven geroepen.

De Kennedy Challenge houdt in dat mensen in hun eigen omgeving 80 kilometer lopen.

Ze hebben hier van 4 tot en met 31 juli de tijd voor. In een sportapp als Runkeeper of Strava of in een gezondheidsapp die standaard op de meeste telefoons is geïnstalleerd, kunnen mensen hun wandelingen bijhouden. Wandelaars sturen screenshots van de opgeslagen wandelingen als bewijs naar de JOEK op. Ze ontvangen dan een digitale herinnering aan het voltooien van de Kennedy Challenge. De lopers zijn vrij om hun eigen route te bepalen.

Ook kinderen kunnen aan de wandel in juli. Zij kunnen in de maand juli de bekende Minimarsroute lopen. Op de route hangen op verschillende plaatsen letters bij de mensen voor het raam. Die letters vormen een zin. Als kinderen de juiste zin intypen op de website van de Kennedymars dan krijgen ze een virtuele medaille.

De Kennedy Challenge ging van start als ware het de echte Kennedymars. Het was allemaal te doen op het bordes van het gemeentehuis. JOEK-leden hadden zich verzameld op het Wilhelminaplein. Na een woordje van voorzitter Robert Hurkmans en burgemeester Dilia Blok werd het Kennedyvuur ontstoken door een loper van atletiekvereniging 't Jasper Sport. De Kennedyvlag werd gehesen door Theo van Heugten, die in september afscheid neemt als gemeentebode van de gemeente Someren. Mascotte Jack en presentator Jos Bergh maakten de eerste meters bij deze Kennedy Challenge.

SIRIS-tv zond de start van de Kennedy Challenge live uit.


Trefwoorden: siris-tv kennedy challenge
Geplaatst

zondag 05 juli 2020 | 16.30 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 14 juli 2020 | 15.29 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub