Burgemeester Hubert Vos blikt terug

Burgemeester Hubert Vos van de gemeente Asten blikt op www.asten.nl terug op de afgelopen maanden:

Beste inwoner,

Met de vakantieperiode in aantocht lijkt het mij een geschikt moment om kort terug te kijken op afgelopen periode en vooruit te kijken.

Afgelopen vier maanden hebben we allemaal de gevolgen van de coronacrisis ondervonden. Ook in onze gemeente zijn mensen ziek geworden en overleden aan het virus. Nogmaals mijn medeleven aan familie en vrienden, die een dierbare hebben verloren. Daarnaast is er een groep patiënten, die nog steeds worstelen met de gevolgen van het virus. Hen wens ik een spoedig herstel toe.

Terugkijkend naar de afgelopen periode kan ik mede op basis van de bevindingen van onze medewerkers van Team Handhaving en de politie constateren dat de Astense inwoners en ondernemers zich goed aan de maatregelen hebben gehouden. Dat geldt ook voor de sportverenigingen en de horeca. Ik wil u daarvoor bedanken.

Door ons samen aan de ingestelde maatregelen te houden heeft het kabinet afgelopen periode langzaam maar zeker de maatregelen kunnen versoepelen. Vooralsnog pakt dit goed uit maar het gevaar van een tweede golf blijft op de loer liggen. Zeker nu er meer vrijheden zijn, de vakantie voor de deur staat en veel mensen denken dat we het ergste wel gehad hebben. Juist nu is het belangrijk de maatregelen vol te blijven houden. Ook op ons vakantieadres!

Ik maak mij wel zorgen over de groter wordende groep inwoners die het minder nauw neemt met de basisregels. De anderhalvemeterregel wordt steeds vaker, bewust of onbewust, niet nageleefd. Ik wil eenieder vragen rekening met elkaar te houden. Is het al niet voor je eigen gezondheid, doe het dan uit respect voor de ander en diens (mogelijk mindere) gezondheid. Het zou in meerdere opzichten een enorme teleurstelling zijn als wij door een toename van de besmettingen weer een stap terug moeten doen.

Wereldwijd is men op zoek naar een vaccin en tot die tijd zal de onzekerheid groot blijven. Blijf je gezond verstand gebruiken.

Ondanks alle onzekerheid en beperkingen wens ik iedereen een prettige vakantie toe en kom gezond weer terug!

Dank u wel.

Burgemeester Hubert Vos


Trefwoorden: burgemeester hubert vos
Geplaatst

donderdag 09 juli 2020 | 10.25 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 september 2020 | 16.11 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub