Joep Berkers uit Asten is op woensdag 8 juli geslaagd voor zijn D-examen trombone.

Dit examen vond plaats in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten.

Het examen werd afgenomen door Frank Rademakers en Stefan Arits van muziekschool Rick in Weert en de trombonedocente van Joep, Marion van Eijk-Gähler.

Joep is begonnen bij Muziekvereniging Jong Nederland Asten op 1 september 2009 met AMV (Algemene Muzikale Vorming). Daarna heeft hij gekozen voor de trombone bij docent Stefan Arits. Op 2 januari 2012 mocht Joep deelnemen aan het C-orkest. En op 11 juni 2013 had Joep zijn eerste examen. Hij haalde zijn A-diploma met 50.5 punten en vanaf augustus 2013 mocht hij bij het B-orkest, waar hij nu nog trombone speelt.

Hierna maakte Joep de overstap naar docente Marion van Eijk-Gähler en op 17 juni 2015 slaagde hij voor zijn B-diploma met 48 punten. Vanaf dat moment mocht hij naar het A-orkest. Joep ging door met het halen van diploma’s en op 19 juni 2017 slaagde hij voor zijn C-diploma met 49 punten.

Nu bijna elf jaar later is Joep geslaagd voor het laatste diploma, het D-diploma, met 43,5 punten.

Hij heeft een prachtig examen laten horen met de volgende muziekstukken:
Etude nr 56 in Tenor Clef - F. Belcke.
Tromboneconcert van Rimsky-Korsakov met pianobegeleiding van Sylvia Berghs.
Pentatonic Syncopation - Robert Nagel.
Fire & Ice - Jason Beghtol, werk voor drie trombones en slagwerk met medewerking van Maarten Vos, Ton Lemmen en Thijs van Moorsel.
Blues & Greens – Allen Vizzutti met medewerking van een combo bestaande uit Martijn van Bokhoven op piano, Max van Bussel op drums en Leon van Horssen op basgitaar.


Trefwoorden: muziekvereniging jong nederland asten trombone museum klok en peel joep berkers
Geplaatst

vrijdag 10 juli 2020 | 10.09 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 10 juli 2020 | 11.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub