SIRIS.nl

High tea voor vrouwen en kinderen SMO de Koning

Op initiatief van Soroptimistclub Helmond-Peelland en in samenwerking met De Zoete Zonde in Deurne kregen vijftig vrouwen en kinderen van SMO de Koning op vrijdag 10 juli een high tea aangeboden.

Voorzitter Marianne Smits: “Onze club wilde ook tijdens de coronacrisis vrouwen en kinderen (onder)steunen. De vrouwen en kinderen die tijdelijk bij De Koning verblijven, maken een zware tijd in hun leven door. De coronacrisis maakt de situatie nog moeilijker. Wij wilden hen graag een leuke en gezellige middag aanbieden om even los te komen van de situatie waarin ze verkeren.”

De high tea werd verzorgd door De Zoete Zonde in Deurne: “Deze coronacrisis is zwaar voor iedereen, zeker ook voor ondernemers werkzaam in de horeca. Ik ben dan ook heel blij dat de Soroptimisten ons vroegen om deze middag te verzorgen. En dat we het voor een goed doel als SMO DE Koning mochten doen, maakt het extra speciaal.”

Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van meisjes en vrouwen. Dat doen zij internationaal door o.a. de Verenigde Naties te adviseren over beleid en lokaal door goede doelen te steunen. Er zijn 72.000 leden in 131 landen actief. Stichting Maatschappelijke Opvang biedt o.a. thuislozenzorg, crisisopvang, sociale activering. In De Koning bieden ze ook onderdak aan vrouwen die in kwetsbare omstandigheden verkeren. Tijdens het verblijf worden ze geholpen met zorg en begeleiding om beter én zelfstandiger in het leven te staan.