Inmiddels zijn de kerken van de H. Franciscusparochie Asten-Someren twee weekeinden open geweest.

De vieringen waren niet druk bezocht, maar het was wel fijn om weer mensen in de kerk te ontvangen.

Pastoor Pieter Scheepers: ,,Voor een aantal mensen is aanmelden voor de vieringen geen probleem. Zij weten de weg naar het Parochiecentrum te vinden. Sommige zijn heel beslist: zolang ik me moet aanmelden kom ik niet. Anderen zijn nog huiverig om naar de kerk te komen''.

Het huidige protocol van de bisschoppen (opgesteld in overleg met de overheid) geeft wat meer ruimte. Wanneer er minder dan 100 mensen naar een viering komen is het niet nodig om aan te melden. Wel moet bij de ingang bijgehouden worden hoeveel mensen er zijn. Als er meer dan 100 mensen komen is het wel nodig om een naamlijst bij te houden en te werken met aanmelding vooraf.

Op dit moment wordt het aantal van honderd in geen van de kerken van de H. Franciscusparochie gehaald. Dat is de reden dat in Heusden, Lierop, Someren-Eind aanmelden niet nodig is.

Voor Ommel, Asten en Someren-Dorp blijven ze voorlopig wel werken met aanmelding.

Pastoor Schepers: ,,Maar het is niet verplicht. We adviseren u wel, u aan te melden. Dan rekenen wij op u en is er een zitplaats beschikbaar. Komt u zonder u aan te melden, dan bent u van harte welkom. Maar als het aantal van honderd bezoekers bereikt is kunnen we niemand meer toelaten. Dat is dus een, op dit moment, klein risico. Maar nogmaals: aanmelden wordt in Asten, Someren en Ommel geadviseerd.

Aanmelden kan steeds in de week vóór de viering van maandag tot en met donderdag via de bekende adressen.


Trefwoorden: h franciscusparochie franciscusparochie pastoor pieter scheepers
Geplaatst

zondag 19 juli 2020 | 10.59 uur

Laatst gewijzigd

zondag 19 juli 2020 | 12.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub