Nieuwe website www.bodembeheersomeren.nl nu online

Agrariërs of gebruikers van agrarische grond in Someren kunnen terecht op de nieuwe website www.bodembeheersomeren.nl.

In 2020 en 2021 kunnen zij ondersteuning krijgen bij het verbeteren van hun bodemkwaliteit.

Voor het uitvoeren van kansrijke maatregelen is een financiële bijdrage beschikbaar tot maximaal 40 procent van de kosten.

Er is in totaal € 160.000 beschikbaar en de maximale bijdrage per aanvraag bedraagt € 10.000.

In het programma Onweerstaanbaar Someren - waarin behalve de gemeente Someren ook de waterschappen Aa en Maas en De Dommel participeren - komen in 2020 en 2021 diverse projecten samen voor duurzaam bodembeheer in Someren.

Dit initiatief past bij de missie van Onweerstaanbaar Someren om de gevolgen van klimaatverandering zo veel mogelijk te beperken en ons beter te wapenen tegen de veranderende weersomstandigheden.

Water- en bodemproject

De bodem is de basis van elk agrarisch bedrijf. Inzicht in de opbouw van de bodem, is daarom essentieel voor de bedrijfsvoering van alle agrariërs. In het aangeboden traject krijgen zij meer inzicht in de bodemkwaliteit van hun bedrijf. Samen met een adviseur stellen zij een bedrijfsbodem- en waterplan op en bestaat er de mogelijkheid tot periodieke coaching.

Agrariërs die willen weten of deelname aan het traject iets voor hen is, kunnen
contact opnemen met Marco Arts van Onweerstaanbaar Someren via e-mail m.arts@someren.nl of met Stefan Thelosen van ZLTO via e-mail s.thelosen@kpnplanet.nl.


Trefwoorden: bodembeheer onweerstaanbaar someren
Geplaatst

dinsdag 28 juli 2020 | 09.21 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 28 juli 2020 | 10.26 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub