Sinds kort vinden er iedere week een NA-meeting plaats in wijkpunt De Stip in Asten.

NA staat voor narcotics anonymes oftewel anonieme verslaafden. NA is een wereldwijde organisatie die zich inzet om verslaafden clean te laten worden en te laten blijven. Ook hun naasten zijn welkom aan te schuiven op deze kosteloze bijeenkomsten.

Via een burgerinitiatief is het mogelijk gemaakt deze bijeenkomsten nu ook in Asten te bezoeken. Het doel is samen met anderen (ex-)verslaafden ervaringen uit te wisselen en steun te vinden bij elkaar. Elke maand komen er verschillende thema’s aan de orde en ook is er literatuur beschikbaar en verkrijgbaar.

De NA-meetings hebben vier verschillende thema's. Zo is er de ene week een 'topic-meeting' waarbij dat je zelf een onderwerp kunt inbrengen. Via een topic box worden de onderwerpen opgehaald en gedeeld. De andere week gaat het over 'de 12 stappen' uit het programma waarmee verslaafden werken in de afkickkliniek. Een derde thema is de meditatiemeeting. Deze avond starten ze met een tien minuten durende meditatie waarna ervaring, kracht en hoop worden gedeeld. Het laatste thema staat in teken van een spreker. Waarbij bijvoorbeeld een ex-verslaafde zijn/haar (levens)verhaal deelt en vooral hoe zijn herstel verloopt of is verlopen.

De bijeenkomsten zijn gratis en vrijblijvend te bezoeken en vinden wekelijks plaats op vrijdag tussen 19.30 en 21.00 uur in Wijkpunt De Stip, Boletenplein 25 in Asten.


Trefwoorden: wijkhuis de stip na-meeting narcotics anonymes
Geplaatst

donderdag 30 juli 2020 | 06.59 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 30 juli 2020 | 17.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub