NWC moet genoegen nemen met punt in Brunssum

NWC heeft de tweede poulewedstrijd in de districtsbeker gelijkgespeeld tegen eersteklasser BSV Limburgia/Kamerland.

Op sportpark Houserveld stevende het elftal van Ruud Vermeer af op een nipte zege, maar in blessuretijd trokken de gastheren de stand gelijk: 2-2. Een terechte uitslag, maar zuur voor de Astenaren.

Binnen het kwartier kwam BSV Limburgia op 1-0. Olaf Mazier zorgde koppend voor een vroege voorsprong. In minuut 26 kon NWC-er Tijs van Tilburg zijn voet niet goed tegen de bal zetten nadat hij in stelling werd gebracht door Jeroen van Deursen, maar even later had Van Tilburg meer fortuin. Een lage harde voorzet van Van Deursen werd binnengetikt door de Astense aanvaller: 1-1. NWC ontsnapte even later toen Mazier via een omhaal net naast schoot, waarna de oranjehemden zélf wel tot score kwamen. Van Deursen pikte een dieptepass van Luuk Castelijns op, draaide om zijn as en joeg de bal laag over de grond in het netje: 1-2. Limburgia-sluitpost Randy van Haren ging hierbij niet helemaal vrijuit. Met deze stand gingen beide ploegen rusten, na een eerste helft waarin NWC weifelend begon maar vervolgens zeker niet minder was dan de eersteklasser uit Brunssum.

Na rust had NWC het moeilijk en voerde Limburgia de druk op. Toch was het NWC dat een prima kans kreeg via Joris van Horne, die nadat hij goalie Van Haren uitspeelde voor open doel stuitte op een Limburgse verdediger. Een minuut later kwam Timo Janssen een centimeter tekort om de marge te vergroten. De thuisclub nam veel risico’s en gaf NWC daarmee veel ruimte om gevaarlijk op te duiken voor het Limburgia-doel, al leverde de jacht op de gelijkmaker in de slotfase veel problemen op aan Astense zijde. Zo belandde een inzet van Theunissen naast het doel en pareerde NWC-keeper Gijs Brüsewitz een uithaal van Imad Tini. Een minuutje daarna kopte Mazier over een leeg NWC-doel.

In de slotfase liep NWC op het tandvlees en stapelden de mogelijkheden zich op voor Limburgia, dat in extremis loon naar werken kreeg. Thijs Nieuwland zette randje buitenspel de 2-2 op het scorebord nadat arbiter De Graaf het vlagsignaal van NWC-grensrechter Mitchell Janssen negeerde.

Het bleef bij 2-2 en dat was een terechte uitslag, al gingen de manschappen van Vermeer vanwege de late tegentreffer logischerwijs teleurgesteld de kleedkamer in. Zondag treft NWC in Eindhoven het Brabantia van voormalig NWC-coach Roel Nabuurs, dat met zes punten uit twee duels de koploper is in de poule. Gevolgd door NWC, met vier punten. De eerste twee teams plaatsen zich voor de volgende ronde.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Gijs Kuijpers, Martijn Henst, Damon Claessens (70’ Sam Ockers), Timo Janssen, Jeremias Carlos David (07’ Joris van Horne), Luuk Castelijns, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen en Tijs van Tilburg (75’ Robin Rijnders).


Trefwoorden: bsv limburgiakamerland bsv limburgia nwc
Geplaatst

maandag 07 september 2020 | 07.46 uur

Laatst gewijzigd

maandag 07 september 2020 | 08.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub