SIRIS.nl

PIT-actie op bedrijfslocatie met woning in Someren

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op dinsdag 8 september een bedrijfslocatie met woning in Someren bezocht.

Tijdens dit bezoek werden enkele overtredingen geconstateerd.

Op de bedrijfslocatie zijn diverse milieuovertredingen geconstateerd (bodemverontreinigende vloeistoffen niet goed opgeslagen, gevaarlijke stoffen buiten opslagruimte, opslag acculader, gebruik stookton.

Deze overtredingen worden nader onderzocht.

De woning wordt door meerdere personen bewoond. Nader onderzoek moet uitwijzen of het aantal personen in strijd is met het bestemmingsplan en de vergunning. Van enkele aanwezige personen wordt aanvullend onderzocht of er mogelijk sprake is van adresfraude.

Verder was de brandveiligheid in de woning niet op orde. De eigenaar heeft dit dezelfde dag hersteld.

Tot slot is er gecontroleerd op mogelijke uitkeringsfraude. Hierbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

De ondernemer/eigenaar van de woning werkte volledig mee aan de controle.

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks aan het PIT doorgeven. Anoniem per telefoon 0492-587309 of e-mail info@pitteam.nl.

Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook, tel. 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

De zes Peelgemeenten zijn onlangs een samenwerking aangegaan met Meld Misdaad Anoniem en ontvangen voortaan rechtstreeks de meldingen die daar binnenkomen en voor de gemeente zijn bedoeld. Melders blijven hierbij altijd volledig anoniem.