De vijftiende editie van Manegevoetbal Asten gaat niet door vanwege het coronavirus.

Het toernooi zou in januari 2021 in Manege Heijligers in Asten gehouden worden.

,,Vijftien jaar Manegevoetbal Asten stond in 2019 al als actiepunt op onze agenda. We wilden er een mooi feest van maken voor zowel de bezoekers, deelnemers en vrijwilligers. Maar ook voor ons is alles veranderd en hebben we uiteindelijk moeten concluderen dat er niks feestelijks te organiseren valt”, zegt Gerard Stienen met een gepaste teleurstelling in zijn stem.

,,Ik had ons pa een mooi jubileum gewenst, maar we moeten onze verantwoordelijkheid ook durven nemen. Zeker naar onszelf toe, maar ook naar de bezoekers, deelnemers en de gastheer Manege Heijligers toe. We hebben veel creatieve scenario’s bekeken maar telkens was de conclusie; dit is niet het Manegevoetbal wat we graag willen uitdragen. We hebben veertien jaar lang gewerkt aan een concept waarbij topsport, recreatie en gezelligheid een compleet voetbalweekend werd. We hebben ook een verantwoordelijkheid naar onze vrijwilligers en sponsoren, dus helaas moeten we komend jaar een pas op de plaats doen” vertelt Hans Stienen eveneens teleurgesteld.

Vader en zoon Stienen geven wel aan dat ze nadenken over activiteiten die aanverwant zijn aan Manegevoetbal. “We willen Manegevoetbal in leven houden en denken daarom na over activiteiten die wellicht een afgeleide vorm van ons bestaande evenement zijn. Maar dat is allemaal nog niet concreet”.

 


Trefwoorden: manegevoetbal asten manege heijligers gerard stienen hans stienen
Geplaatst

maandag 14 september 2020 | 18.53 uur

Laatst gewijzigd

maandag 14 september 2020 | 19.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub