Someren trapt af tegen Marvilde

Na ruim een half jaar zonder competitievoetbal maakt Someren zijn rentree in de tweede klasse.

Op zondag 20 september staat de uitwedstrijd tegen Marvilde op het programma.

De blauwwitten uit Veldhoven en de blauwwitten uit Someren hielden elkaar de laatste seizoenen aardig in evenwicht als je de uitslagen bekijkt. Beide teams wonnen de onderlinge confrontatie ieder drie keer en één wedstrijd eindigde onbeslist.

Marvilde kende, ondanks het vertrek van meerdere selectiespelers, een prima voorbereiding. In het bekertoernooi werd de volle buit behaald uit drie wedstrijden en dus bekeren de Veldhovenaren verder. Ongetwijfeld tot tevredenheid van de nieuwe hoofdtrainer Harjan de Wit, die tussen 2011 en 2015 heel succesvol was met Someren en met dat team zelfs promoveerde naar de hoofdklasse.

Marvilde heeft - nadat Salim Zeroual afscheid nam - weer een Somerenaar in de gelederen, want Jeroen van de Kerkhof is met ingang van dit seizoen assistent-trainer van De Wit. Daarnaast kan hij ook nog ingezet worden als pinchhitter. In de bekerwedstrijden tegen Wilhelmina’08 en Venhorst kreeg de lange aanvaller speelminuten en scoorde hij maar liefst drie keer.

Evenals Marvilde verloor ook Someren een paar sterkhouders. Doelman Maarten Werts en de verdedigers Mike Kusters en Niels Schweren namen afscheid van het eerste elftal en ook Robin van den Aker hing zijn selectietenue definitief aan de kapstok. Sil Joosten en de van Helmond Sport teruggekeerde Nick de Louw zijn nieuw in de selectie.

Someren had het na een korte voorbereiding aanvankelijk moeilijk in het bekertoernooi. De eerste twee wedstrijden tegen Sportclub’25 en EFC gingen verloren, maar het laatste duel tegen eersteklasser De Ster werd na een uitstekende eerste helft met 1-3 gewonnen.

Eerdere onderlinge uitslagen

19-20 Someren - Marvilde 0-1

18-19 Someren - Marvilde 0-1

18-19 Marvilde - Someren 1-2

17-18 Someren - Marvilde 0-0

17-18 Marvilde - Someren 0-2

15-16 Marvilde - Someren 2-1

15-16 Someren - Marvilde 5-1


Trefwoorden: marvilde sv someren
Geplaatst

maandag 14 september 2020 | 18.48 uur

Laatst gewijzigd

maandag 14 september 2020 | 19.52 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub