NWC ondanks overwicht niet langs Braakhuizen

Op de eerste speeldag is NWC uit Asten er tegen Braakhuizen niet in geslaagd de drie punten op sportpark ’t Root te houden.

Vooral na rust kreeg een op meerdere fronten sterker NWC een aantal mogelijkheden, maar aan scherpte in de afronding ontbrak het. Het bleef bij 0-0.

In het eerste deel van de eerste helft voetbalde NWC heel behoorlijk, maar grote kansen werden niet gecreëerd. In het eigen zestienmetergebied kwamen de Astenaren goed weg toen een handsbal van Damon Claessens niet werd bestraft door scheidsrechter Kerstges, die geen gehoor gaf aan de protesten aan Braakhuizen-zijde.

Het Astense gevaar werd vooral gesticht uit standaardsituaties via Luuk Castelijns, wiens hoekschop door Gijs Kuijpers over het doel werd gekopt. Even later werd een scherpe vrije trap van de middenvelder door niemand getoucheerd en rolde vervolgens langs het doel.

Na ruim een half uur spelen zat het NWC niet mee wat betreft blessuregevallen, want binnen vijf minuten moesten zowel Douwe Hurkmans als Gijs Kuijpers zich geblesseerd laten vervangen. Daardoor moest NWC even hergroeperen en raakte men het initiatief enigszins kwijt, al kon Braakhuizen weinig potten meer breken voor rust.

NWC startte furieus aan het tweede bedrijf. Binnen twee minuten doken de oranjehemden gevaarlijk op voor het doel van Braakhuizen, die tweemaal met de schrik vrij kwamen. Een bekeken poging van Timo Janssen stuiterde via de onderkant van de lat terug in het veld waarna Tijs van Tilburg de rebound over knalde, en even later keurde arbiter Kerstges de 1-0 van Van Tilburg af wegens vermeend hands van de aanvaller. Diezelfde Van Tilburg had even later een zwabberschot in huis waarmee hij zijn achternaamgenoot Youri van Tilburg, doelman van de Geldropse formatie, flink aan het werk zette. De grootste mogelijkheid van de wedstrijd was in minuut zestig voor Timo Janssen. Hij werd prima gelanceerd door Castelijns, maar aarzelde te lang met afdrukken zodat Christian Messerschmidt met een ultieme krachtsinspanning kon ingrijpen.

De 1-0 voor NWC hing in de lucht, ook omdat de gastheren krachtiger waren in de duels en simpelweg beter voetbalden. Toch kreeg NWC bijna de deksel op de neus toen de Astense sluitpost Gijs Brüsewitz zich bijna verslikte in een terugspeelbal van Claessens, maar zag dat de voorhoede van Braakhuizen vervolgens verzuimde te profiteren. De laatste mogelijkheid voor de ploeg van coach Ruud Vermeer diende zich aan zo’n vijf minuten voor tijd, maar zowel Sander van den Eijnde als Van Tilburg sprongen onzorgvuldig om met de kansen. Met iets meer overtuiging en vertrouwen voor het vijandelijke doel had NWC deze wedstrijd absoluut moeten kunnen winnen, maar ook in de slotfase, waarin de krachten langzaamaan wegvloeiden, misten de Astenaren de scherpte.

Het bleef daarmee bij 0-0 na een duel dat gelijkenissen toonde met de editie van vorig seizoen, toen NWC ondanks het overwicht met slechts een puntje genoegen moest nemen.

Zondag 27 september gaat NWC op bezoek bij Beerse Boys, dat op de eerste speeldag onderuit ging bij Sparta’25 in Beek en Donk (2-0).

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens, Gijs Kuijpers (36’ Leon van den Bosch), Martijn Henst, Merijn van Brussel (72’ Daan Hendrix), Timo Janssen, Luuk Castelijns, Douwe Hurkmans (31’ Aziz Sabbar), Sander van den Eijnde, Teun van Erp en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: braakhuizen nwc
Geplaatst

zondag 20 september 2020 | 20.28 uur

Laatst gewijzigd

zondag 20 september 2020 | 21.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub