SIRIS.nl

SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 26 en zondag 27 september het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

SIRIS-tv gaat in deze periode zo'n 15 tot 20 keer per week op pad om tv-opnames te maken. Het aantal onderwerpen neemt derhalve weer toe in 'Van Dag tot Dag'. Daarom worden de filmpjes in dat programma in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Rob van Seggelen koning

Rob van Seggelen uit Someren is op maandag 21 september de nieuwe koning geworden van gilde St. Antonius Abt uit Lierop. Het tweejaarlijkse koningschieten vond plaats onder een stralende zon op schietterrein De Roovere. Een schietterrein dat wel eerst coronaproof gemaakt moest worden.

Goed voor Elkaar in Asten

Op initiatief van enkele inwoners van Asten is het project ‘Goed Voor Elkaar’ opgezet. Petra Cornelissen en Annelies Dittner geven tekst en uitleg over dit bijzondere project.

Sponsormeeting bij Olympia Boys

Bij voetbalvereniging Olympia Boys in Ommel stond op zondag 12 september, na een jaar van intensief overleggen en aanpakken van diverse werkzaamheden op de velden, een nieuwe opstart van de club op het programma. Er zit weer leven in Olympia Boys.

E-Waste Race op De Diamant

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Diamant in Someren doen mee met de E-Waste Race. Daarin strijden zij tegen negen andere scholen in Nederland.

ONDO Trost Op De Boer

Met ingang van het huidige voetbalseizoen heeft voetbalvereniging ONDO uit Heusden een nieuwe hoofdsponsor. Naast de nieuwe hoofdsponsor RBN Onderhoudsproducten gaat het om een samenwerkingsverband van zo'n 25 agrarische bedrijven in Heusden en daarbuiten, die sponsor van ONDO zijn geworden onder het credo 'Trots op de boer'. Op zaterdag 19 september vond op sportpark De Heikamp de presentatie plaats en werden de sponsoren in het zonnetje gezet door de club.

Gemeentenieuws - Someren klimaatbestendig

Ons klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer met wateroverlast, hitte en droogte. We zullen ons moeten aanpassen aan de gevolgen van het veranderende klimaat. Dit noemen we klimaatadaptatie. In Someren doen we dat onder de noemer Onweerstaanbaar Someren. In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, vertellen wethouder Louis Swinkels en hydroloog Mark van de Wouw van Waterschap De Dommel over hoe wij als burgers er mee kunnen omgaan.

Deel 2:

Ceremonie Bevrijdingsvuur De Peel

In navolging van een succesvolle eerste editie in Asten in 2019 werd op zaterdag 19 september voor de tweede keer het Bevrijdingsvuur ontstoken in De Peel. Dit najaar is De Peel 76 jaar bevrijd. Vanaf het Britse Ereveld in Mierlo waaierde het Bevrijdingsvuur uit over acht Peelgemeenten. Na de ceremonie brachten lopersgroepen het vuur naar hun gemeente waar het ontstoken werd op de dag van de bevrijding. Het ontsteken van het Bevrijdingsvuur was een initiatief van Death Valley De Peel in samenwerking met de gemeente Geldrop-Mierlo.

Opening leerplein Varendonck College

Op dinsdag 22 september zijn de eerste twee leerpleinen in het gerenoveerde gedeelte van het Varendonck College in Asten feestelijk geopend. Het Talenplein werd geopend door leerpleinbegeleiders Lizeth van Mourik en Erna Kerkers. Het plein Kunst & Techniek werd geopend door Marie-José Lodewijks.

Opening De Boogerd

Stichting Summers Landschap heeft met een ploeg vrijwilligers, en in samenwerking met de gemeente Someren, het waterschap en de provincie Noord-Brabant, De Boogerd aan de Bennenbroekstraat in Someren-Eind gerealiseerd. De officiële opening vond plaats op zaterdag 19 september door burgemeester Dilia Blok in het bijzijn van de wethouders Guido Schoolmeesters en Louis Swinkels.

Slagbaltoernooi Leef Someren

Leef Someren deed mee met de Nationale Sportweek. Op vrijdag 18 september was er op sportpark De Potacker in Someren een slagbal-toernooi. De Diamant en de Mariaschool streden om de hoogste eer.

Pizza Eurosjopper

Het Eurosjopper Festival in Lierop ging dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De organisatoren van dit festival zijn geen stilzitters. Op vrijdag 18 september hielden ze een Pizza Eurosjopper Release Party in Eethuis Lierop.

Muziekvereniging Jong Nederland Asten de straat op

Muziekvereniging Jong Nederland Asten maakte op vrijdag 18 september een rondje door Asten om samen muziek te maken en daarmee aan de inwoners van Asten te laten horen dat ze er nog zijn. Rob Fritsen maakte een filmpje tijdens de tussenstop op de Markt.

SIRIS-Corona-Journaal - Mannenkoor A Capella repeteert weer

Mannenkoor A Capella uit Lierop is weer gestart met de repetities. Niet in hun vaste repetitieruimte in De Vurherd maar op de curlingbaan aan de Heesvenstraat.

Nieuwe kapsalon Anouk

Op 11 mei opende Anouk Kanters haar salon Hair, Lash & Browstyling op het adres Wilhelminaplein 22 in Someren. Behalve voor haar knippen en kleuren kunt u bij Anouk voor meer behandelingen terecht.