SIRIS.nl

SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 10 en zondag 11 oktober het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

SIRIS-tv gaat in deze periode zo'n 15 tot 20 keer per week op pad om tv-opnames te maken.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Nieuw hart op voordeur gemeentehuis

Op dinsdag 6 oktober reikte Marlies Verschaeren van de organisatie Someren Geraakt een nieuwe handgemaakt hart uit aan burgemeester Dilia Blok. De komende maanden prijkt het hart op de voordeur van het gemeentehuis.

Harrie van Lieshout 80 jaar lid van het kerkkoor

Harrie van Lieshout is tachtig jaar lid van het kerkkoor in Lierop. Dat jubileum heeft niemand op deze aarde ooit gehaald. Op zaterdag 3 oktober was er een speciale dankviering in de Koepelkerk waar Harrie in het zonnetje werd gezet.

Afscheid van een bijzondere muziekleraar

Ronald Franssen, docent aan het Varendonck College in Asten, neemt na veertig jaar afscheid van de school. Deze bevlogen muziekleraar heeft al die jaren een flinke stempel gedrukt op het muziekonderwijs op het Varendonck College.

Deel 2:

Gemeentenieuws - Burgemeester Dilia Blok spreekt

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, praat SIRIS-tv met burgemeester Dilia Blok bij over de nieuwe coronamaatregelen.

Goodiebag voor bewoners ORO

De bouw van de woonvoorziening voor ORO aan de Kerkweijerstraat in Someren vordert gestaag. Op dinsdagavond 6 oktober kregen de toekomstige bewoners van dit zogenaamde Paulusproject bezoek van iemand van de ORO. Sandra Meyer kwam met een goodiebag naar de Munnekenstraat in Someren en Jet van Lierop was in de Vijzelstraat in Someren-Eind bij Remon Peeters.

De Diamant wint E-Waste Race 2020

Basisschool De Diamant in Someren heeft de E-Waste Race 2020 gewonnen. Dat werd op vrijdag 2 oktober bekend gemaakt. Leerlingen van groep 7 en 8 van De Diamant streden bij deze race tegen negen andere scholen in Nederland. De leerlingen moesten zoveel mogelijk elektronisch afval verzamelen.