Begin schooljaar 2019-2020 is de LEO-afdeling van Stichting Prodas verhuisd van basisschool D’n Heiakker naar de Willibrordusschool in Deurne.

Het gebouw van de Willibrordus is beter geschikt om het concept van het LEO-onderwijs tot zijn recht te laten komen. Omdat er een samenwerking bestaat tussen de Willibrordus en de LEO-afdeling is er besloten om een nieuwe naam aan het gebouw te geven: De Aventurijn.

De LEO-afdeling biedt meer- en hoogbegaafde kinderen onderwijs aan dat past bij hun manier van leren. Kinderen leren handelend en onderzoekend op cognitief en creatief gebied. Toen bekend werd dat de Leo afdeling haar intrek zou nemen in de Willibrordusschool in Deurne spraken beide teams de wens uit voor een samenwerking die verder gaat dan alleen huisvesting in hetzelfde gebouw. In De Aventurijn werken en leren de Willibrordusschool en de LEO-afdeling samen. Ze zijn ieder met behoud van eigen profiel en opdracht op zoek naar verbinding met elkaar.

Op woensdag 14 oktober vond de officiële opening van Samenwerkingsschool De Aventurijn plaats. De bestuurder van Prodas, Jacqueline Ketelaar, was hierbij aanwezig. Ter ere van dit moment was er bovendien een schoollied gemaakt, door alle teamleden en kinderen van De Aventurijn.

Een aventurijn is een edelsteen, een kwartssoort. De steen kan groen van kleur zijn, maar ook oranje, geel, bruin, blauw of grijs. Veelkleurig dus: zo wil de school ook zijn. Aan de buitenkant zie je niet wat voor moois erin zit. Als je dus niet met zorg en aandacht kijkt, loop je kans dat je hem over het hoofd ziet. Om er iets prachtigs van te maken moet je hem bewerken. Daarnaast heeft de steen een boel goede eigenschappen: hij bevordert een gevoel van welzijn, de steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. Hij stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Hij werkt ontspannend en kalmerend en bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. Daarnaast is het woord aventurijn een knipoog naar het woord avontuur: leren op de Willibrordusschool en de LEO-afdeling moet een avontuur zijn. Niet saai, maar uitdagend en grensverleggend.

Door het samengaan en de ontwikkelingen als aspirant-Brainportschool, wordt er voor beide scholen een mooie kans gecreëerd om eigentijds en toekomstbestendig onderwijs vorm te geven in het centrum van Deurne.


Trefwoorden: de aventurijn leo-afdeling stichting prodas jacqueline ketelaar
Geplaatst

donderdag 15 oktober 2020 | 08.49 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 22 oktober 2020 | 20.27 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub