SIRIS-tv zendt op zaterdag 17 en zondag 18 oktober het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

SIRIS-tv gaat in deze coronatijd zo'n 10 keer per week op pad om tv-opnames te maken.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Begroting 2021 gemeente Someren

Op dinsdag 13 oktober werd in de raadzaal van het gemeentehuis in Someren de begroting 2021 gepresenteerd. Ook de gemeente Someren krijgt met moeilijke tijden te maken. Burgemeester Dilia Blok en de wethouders Maas, Schoolmeesters en Swinkels geven tekst en uitleg.

SIRIS-Corona-Journaal - Mondkapjesactie voor Gambia

Stichting Organisatie en Advies in Heusden is een actie gestart om mondkapjes van Afrikaanse stofjes te gaan verkopen. De opbrengst gaat naar Gambia. Franco Saho en Otto Spierings vertellen over deze actie.

Theo van Houts 40 jaar conciërge

Op basisschool 't Rendal in Lierop werd op vrijdag 9 oktober stilgestaan bij het feit dat Theo van Houts veertig jaar conciërge is op ’t Rendal. Theo en zijn echtgenote Mieke werden een hele ochtend in het zonnetje gezet door de leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel.

Deel 2:

Nieuws vanuit Museum Klok & Peel

Op zaterdag 17 oktober wordt in het tv-programma Andere Tijden op NPO2 aandacht besteed aan Museum Klok & Peel in Asten. De uitzending heeft de titel 'Klokken voor Amerika' meegekregen, met als ondertitel: 'een geschiedenis van blunders en vakmanschap'. Over deze uitzending praten we met Frank van Kempen van het museum. Met Frank praten we ook over andere zaken die met het museum te maken hebben.

Manegevoetbal Asten gaat niet door

De vijftiende editie van Manegevoetbal Asten in januari 2021 in Manege Heijligers gaat niet door vanwege het coronavirus. De organisatoren Gerard en Hans Stienen wilden er juist dit jaar een mooi feest van maken.

Ateliers Het Toverkruid weer opgestart

Op openbare basisschool Het Toverkruid in Asten en Ommel zijn de ateliers weer opgestart. SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakte er, behalve foto's, ook een filmpje.

Promotiefilm Bouw Infra Mensen Mierlo

Bouw Infra Mensen aan de Goorsedijk 6 in Mierlo is lid van de SIRIS-Businessclub. Een van de voordelen van dit lidmaatschap is dat SIRIS-tv altijd een filmpje komt maken als daar om gevraagd wordt. Kijk maar naar dit promotiefilmpje over de timmer-, schilder-, metsel-, tegel- en infra-afdelingen.

Gemeentenieuws - Start fase 3 Gildenwijk Lierop

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de start van fase 3 in de Gildenwijk in Lierop. In de Gildenwijk zijn ze bezig met het bouwrijp maken van een stuk grond. Wethouder Guido Schoolmeesters en projectleider Arno Timmerman vertellen over wat daar de komende tijd te gebeuren staat.

Combo Cantorij zingt 'To My Father's House'

Het koor Combo Cantorij uit Someren doet mee met de Rabo-actie Rabo Club Support. Deze actie loopt tot en met 25 oktober. Als dank voor uw stem op het koor, zingen ze voor u 'To My Father's House'.


Trefwoorden: siris-tv siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 16 oktober 2020 | 19.16 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 oktober 2020 | 20.29 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub