Nieuwe verkeerssituatie op het Koningsplein

De gemeenteraad heeft op 10 december 2019 besloten om een aantal verkeersmaatregelen uit te voeren in de omgeving van het Koningsplein in Asten.

Die maatregelen zijn nu ingevoerd.

De verkeersmaatregelen zijn het resultaat van gesprekken met omwonenden, ondernemers en adviescommissies en hebben als doel om het doorgaande sluipverkeer over de Markt zoveel mogelijk te weren.

De verkeersmaatregelen zijn:

- De doorgang van het parkeerterrein Koningsplein naar de Marktstraat en Julianastraat voor gemotoriseerd verkeer is afgesloten. De ondernemers in de Marktstraat, op de Markt en in de Emmastraat zijn nog te bereiken via de route Kerkstraat-Julianastraat-Marktstraat.

- Er is een verplichte rijrichting voor gemotoriseerd verkeer dat uit de in aanbouw zijnde parkeergarage Bartholomeus komt. Het verkeer uit de parkeergarage mag alleen rechtsaf richting Deken Meijerstraat.

- De rijrichting bij de entree van het parkeerterrein Koningsplein ter hoogte van Brownies & Downies is gewijzigd. Het verkeer mocht daar inrijden. Dat is nu omgedraaid: het verkeer mag daar alleen nog uitrijden.

- De rijrichting bij de in- en uitgang van het parkeerterrein Koningsplein ter hoogte van de kerk is veranderd. Het verkeer mocht daar zowel in- als uitrijden. Het verkeer mag daar nu alleen nog maar inrijden.


Trefwoorden: koningsplein
Geplaatst

zaterdag 17 oktober 2020 | 09.32 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 17 oktober 2020 | 19.53 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub