SIRIS-tv zendt op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00 en 18.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Sportstuif Someren op De Potacker

Na onder andere Asten, Deurne en Helmond opent Sportstuif ook een vestiging in Someren en wel op sportpark De Potacker. Om de inwoners van Someren en omgeving alvast kennis te laten maken met het team, de locatie en het concept van Sportstuif was er voor hen een open dag op woensdag 28 oktober.

Gelukkig was het een lange zomer 1

Nu het herfst is, denken we nog vaak aan die lange hete zomer die we achter de rug hebben. Een zomer waarbij het coronavirus in de hoofden van de mensen op de achtergrond geraakte. Het virus is er echter nog steeds en is ook niet milder geworden. Nog een paar maanden doorbijten en dan is het alweer lente.

Henk Kerkers, een bijzondere melkveehouder

Op de grens van Someren-Heide en Sterksel ligt De Kranenbrughoeve. Dit is een heel bijzonder melkveebedrijf. SIRIS-tv ging er een kijkje nemen en sprak er met melkveehouder en oud-Astenaar Henk Kerkers.

Deel 2:

Opening twee leerpleinen en personeelscafé

Op dinsdag 27 oktober werden in het Varendonck College in Asten de twee laatste van de vier leerpleinen geopend: Natuur & Science en Mens & Maatschappij Social Sciences. Ook het personeelscafé werd in gebruik genomen. Wethouder John Bankers was daar getuige van.

Gelukkig was het een lange zomer 2

Filmpje over de afgelopen lange en warme zomer met o.a. beelden van bloemrijke bermen langs de Kerkendijk.

SIRIS-Corona-Journaal - SIRIS-tv gaat live

SIRIS-tv krijgt steeds meer verzoeken om een activiteit live uit te zenden of op te nemen en op een ander tijdstip uit te zenden. Daarmee bewijst de lokale omroep haar waarde. Bij zo’n live uitzending komt het nodige kijken. SIRIS-tv volgde Sjef Snijders en Roy van Schaijk, de mannen die voor een dergelijke uitzending verantwoordelijk zijn.

Sloop van Varendonck College Asten

Het Varendonck College in Asten bouwt aan een school voor de toekomst. Eind 2019 startte de verbouwing. Met ingang van het nieuwe schooljaar staat er een nieuw gebouw in een mooi aangelegd park aan een heringerichte Beatrixlaan. SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakte, behalve foto's, ook een filmpje over de sloopwerkzaamheden.

't Lievenhuis in centrum van Asten

Aan het Koningsplein in Asten, waar vroeger Bartholomeus stond, bouwt Bouwbedrijf Van den Heuvel aan 't Lievenhuis. Het complex, een ontwerp van Van den Acker Architecten uit Deurne, bestaat uit 22 appartementen en twee commerciële ruimtes. SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakte er een filmpje.


Trefwoorden: siris-tv siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 30 oktober 2020 | 19.26 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 05 november 2020 | 22.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub