SIRIS.nl

Zorg vraagt om helpende hand

Vanwege personeelstekort loopt de zorg in onze regio vast.

Daarom zijn de 21 zorgwethouders uit Brabant-Zuidoost een actie gestart om medewerkers in de zorg te helpen. Zij zijn op zoek naar inwoners die een helpende hand willen bieden.

Alle hulp is welkom: ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliƫnt. Hoe klein ook, jouw bijdrage is heel belangrijk. Want door dit soort werk uit handen te nemen, kunnen de zorgmedewerkers zich richten op andere taken.

Iedereen die iets wil en kan doen voor de zorg is welkom. Bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers, stagiaires en mensen met een (verlopen) BIG-registratie. Maar ook gewoon inwoners die hun naasten willen helpen.

Werk je op dit moment in een andere branche (bijvoorbeeld de horeca) die nu even stil ligt? Ontvang je op dit moment een uitkering? Of ben je scholier die nu even geen stageplek kan vinden? Dan kun je je aanmelden bij Transvorm; zij coƶrdineren de vraag en aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken.
Aanmelden kan via https://bit.ly/3lvKkTH.

Vrijwilligers kunnen zich in de gemeenten Asten en Someren aanmelden bij Onis Welzijn, tel. 0493-441233 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur bereikbaar) of via e-mail r.kandelaars@oniswelzijn.nl.

Op dit moment is de zorg door corona overbelast. Daarnaast zijn er nu juist veel zieken onder het zorgpersoneel. Met de inzet van extra mensen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in de regio weer de zorg kan krijgen die nodig is. Als we hier samen de schouders onder zetten, kunnen we weer sneller de lockdown afbouwen.