SIRIS-tv zendt op zaterdag 21 en zondag 22 november het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00 en 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

SIRIS-Corona-Journaal - De-installatie Prins Pim I

Op zaterdag 14 november vond in huize Lukas van den Heuvel in Someren de de-installatie plaats van Prins Pim d’n Uurste, de 56e Prins van carnavalsvereniging De Meerpoel. Op deze dag zou in Zalencentrum Centraal de 57e Prins van De Meerpoel gepresenteerd worden, maar dat kon niet doorgaan vanwege het coronavirus. De de-installatie van Prins Pim vond plaats in kleine kring.

Winnaars Special Media Award

'Antwoord op mijn vraag'. Zo heet het nieuwste rapnummer van Peter Voermans, alias Rolley P. uit Someren. Peter maakt deel uit van de Multimediagroep van ORO in Someren. Met de andere leden van die groep maakte hij een bijpassende videoclip bij zijn nummer. Deze clip werd op dinsdagavond 10 november tijdens een online-uitzending bekroond met de prijs voor Beste Video tijdens de uitreiking van de Special Media Awards.

Sponsorloop Kindcentrum LaLoBo

Kindcentrum LaLoBo in Asten - de fusieschool van de Lambertusschool, Het Lover en de Bonifatiusschool - hield op woensdag 11 november een sponsorloop op het grasveld naast het Varendonck College waar in het voorjaar van 2021 de nieuwe school van LaLoBo gebouwd gaat worden.

Rijke Roomsche leven in kerk Asten

In de toren van de Heilige Maria Presentatiekerk in Asten is een begin gemaakt met het inrichten van een museum. Hier worden spullen tentoongesteld uit de archieven van de parochie, vaatwerk, kerkelijke souvenirs en attributen uit het rijke Roomse leven. Pastoor Pieter Scheepers vertelt wat er te zien valt.

Pietenjacht in Asten, Ommel en Heusden

Andrea Kleuskens en Femke van den Heuvel hebben een Pietenjacht georganiseerd in Asten. Ommel en Heusden. In tijden van corona zijn de uitstapjes beperkt. Om een ommetje in het dorp nog leuker te maken kan je Pietjes tellen achter de ramen of andere leuke opdrachten verzinnen. Voor meer informatie zie de facebookpagina Pietenjacht Asten.

Deel 2:

SIRIS-Corona-Journaal - Kaartenactie Someren Geraakt

Alle huishoudens in de gemeente Someren kregen deze week een kaart in de bus, waarmee ze een ander wat extra aandacht kunnen geven. Dat was het idee achter ‘Someren Geraakt’, een evenement dat op 27 september had moeten plaatsvinden in De Donck, maar vanwege coronamaatregelen niet is doorgegaan. Hetty de Groot, Marij Haerkens en Riekie Welten vertellen over deze actie in de, vanwege corona, gesloten bibliotheek in Someren.

Gemeentenieuws - Presentjes voor mantelzorgers

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor mantelzorg. Op zaterdag 14 november reikten wethouder Theo Maas en Marianne Lenders van Onis presentjes uit aan mantelzorgers in Someren. Dit om hun waardering voor hen uit te spreken en hen een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd. We spreken met wethouder Maas en Marianne Lenders en met Diny en Henk Frenken, die voor elkaar zorgen, nu de gezondheid bij beiden wat minder goed gaat.

SIRIS-Corona-Journaal - De Proeftuin in coronatijd

Rachel Boerekamps en Martine Maas openden op zondag 5 januari hun nieuwe zaak De Proeftuin aan de Kanaalstraat in Someren. Ze waren goed op weg met De Proeftuin toen het coronavirus de kop op stak. Maar ze zijn er nog en met heel veel plannen.


Trefwoorden: siris-tv siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 20 november 2020 | 11.14 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 28 november 2020 | 10.16 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub