Activiteiten in zwembad en sporthallen hervat

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van 17 november aangegeven dat de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown is komen te vervallen.

Dit betekent dat de activiteiten in zwembad en sporthal De Schop en de sporthal in de Schoolstraat in Asten weer zijn opgestart.

De nieuwe landelijke regels zijn door de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost uitgewerkt in een nieuwe noodverordening voor onze regio. De gemeente Asten volgt de regelgeving vanuit het Rijk en de eigen Veiligheidsregio.

Het zwembad is weer geopend.

- Alle activiteiten in het zwembad mogen weer plaatsvinden. Er geldt een maximum van dertig personen per zelfstandige ruimte, tenzij het gaat om een activiteit voor jeugd tot en met 17 jaar. Wanneer er ook volwassenen meezwemmen (afgezien van personeel), mogen er dus maximaal dertig personen in het zwembad. Kinderen tellen ook mee bij de dertig personen.

- Douches bij het zwembad zijn gesloten. Alleen de kleedkamers bij het zwembad mogen open blijven. Ook toiletten mogen open blijven.

- Wedstrijden zijn niet toegestaan voor alle sporten en voor alle leeftijden. Voor jeugd onder de 18 jaar zijn partijtjes binnen de club wel toegestaan.

- Voor alle sportactiviteiten geldt een verbod op de aanwezigheid van toeschouwers.

De sporthal in De Schop en aan de Schoolstraat waren sinds vrijdag 6 november al open.

- Onder de 18 jaar mag gewoon getraind worden. Binnen en buiten gelden geen belemmeringen qua groepsgrootte of onderlinge afstand.

- Voor 18 jaar en ouder geldt dat sporten alleen is toegestaan als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Bij teamsporten en contactsporten zijn dus alleen aangepaste trainingen mogelijk. Voor het sporten buiten en binnen geldt dat niet met meer dan vier volwassen personen in een groep mag worden gesport (exclusief instructeur). Er mogen wel meerdere groepen van vier personen tegelijk sporten. Onderling en tussen de groepjes moet steeds 1,5 meter afstand worden gehouden. Ook mag er geen wisseling in de samenstelling van de groepjes optreden en moeten de groepjes duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Dit geldt voor, tijdens en na het sporten.

- Voor het sporten binnen geldt aanvullend dat mag worden gesport met maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Bezoekersstromen mogen niet door elkaar lopen.

- Douches en kleedkamers bij de sporthal zijn gesloten. Toiletten mogen open blijven.

- Wedstrijden zijn niet toegestaan voor alle sporten en voor alle leeftijden. Voor jeugd onder de 18 jaar zijn partijtjes binnen de club wel toegestaan.

- Voor alle sportactiviteiten geldt een verbod op de aanwezigheid van toeschouwers.

De sportkantine van Tapgasten is gesloten.


Trefwoorden: zwembad de schop sporthal de schop
Geplaatst

vrijdag 20 november 2020 | 09.05 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 20 november 2020 | 09.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub