Op woensdagavond 16 december is Teun van de Keuken, journalist, columnist en programmamaker, te gast tijdens ‘Rondje Brabant Presenteert’ in de Bibliotheek Eindhoven.

Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel én hij is de oprichter van Tony Chocolonely. Teun van de Keuken wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen over onder andere de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel. Het interview met Teun van de Keuken is de aftrap van de nieuwe Brabantse talkshowserie Rondje Brabant Presenteert. Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Teun van de Keuken is de eerste gast, maar ook Antoine Bodar (20 januari - Huis73 Den Bosch), Maarten van Rossem (17 februari - Veldhoven), Eva Rovers (17 maart - Helmond-Peel) en Bart Verheggen (21 april - Dommeldal) staan op het programma. Alle interviews zijn zowel live als via en livestream te bekijken.

Elke spreker is gespecialiseerd in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De bibliotheek draagt hier graag haar steentje aan bij en elke spreker staat in relatie tot één of meer van deze doelen.

Interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream.Over Teun van de Keuken Vanuit het door Teun van de Keuken gepresenteerde tv-programma Keuringsdienst van Waarde ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is. Teun is een echte out-of-the-box denker en maatschappelijk verantwoord ondernemer. Daarnaast presenteert hij diverse onderzoeksprogramma’s en schrijft wekelijks een column voor de Volkskrant. Bij het schrijven van zijn columns stelt hij -met de nodige humor- actuele maatschappelijke kwesties aan de kaak.

Tevens is Van de Keuken auteur van drie boeken: van een roman over de schrijnende ongelijkheid in de maatschappij eind jaren zeventig tot ‘De Supermarkt Survivalgids’: keuzes maken in de supermarkt waar veel misleidingen op de loer liggen.

Theo Verbruggen heeft al meer dan 30 jaar ervaring als journalist, radio- en televisieverslaggever en televisiepresentator. Hij werkte voor de Vara, de NOS, VPRO en werd verslaggever van het Koninklijk Huis. Bij Omroep Brabant presenteerde hij de programma's 'Gestrikt' en 'Zaak voor tv'. Overal waar hij komt, heeft hij wel iemand geïnterviewd. Bekende én onbekende mensen. Hij kan ingewikkelde zaken terugbrengen tot de kern in voor iedereen begrijpelijke taal. Serieus, met af en toe een kwinkslag. Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking tussen de Brabantse Bibliotheken Breda, De Kempen, Den Bosch, Dommeldal, Eindhoven, Helmond-Peel, Heusden, Midden-Brabant, Veldhoven en Cubiss.

Woensdag 16 december 2020, 20.00 uur in De Witte Dame, Emmasingel 22.

Het interview is live bij te wonen maar ook via een livestream.

Entree is € 12,50 fysiek/€ 7,50 livestream.

Aanmelden en meer informatie via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/rondjebrabantpresenteert


Trefwoorden: bibliotheek helmond-peel teun van de keuken
Geplaatst

dinsdag 08 december 2020 | 10.14 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 08 december 2020 | 14.08 uur

Auteur

Tara van de Voort


businessclub