Wolf gesignaleerd in Someren en omgeving

In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd.

De komende jaren blijven we waarschijnlijk te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich in Nederland proberen te vestigen.

Ook in de omgeving van Someren is er inmiddels een wolf die zich gevestigd heeft.

De wolf heeft al een aantal slachtoffers onder landbouwhuisdieren gemaakt in Someren en omgeving.

De provincie Noord-Brabant is het bevoegde gezag en de wolf is een streng beschermde diersoort. Inmiddels heeft de provincie de Adviescommissie Wolven ingesteld en het Platform Wolven in Brabant, waar u o.a. terecht kunt voor vragen en schademeldingen.

Om dit platform goed haar werk te kunnen laten doen en om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, is het belangrijk dat bij vermoedelijke schade door een wolf aan landbouwhuisdieren snel contact opgenomen wordt met BIJ12 (uitvoeringsorganisatie voor de twaalf provincies) via tel. 085-4862222. Aan de hand van de melding en toe te sturen foto’s wordt eerst bepaald of er nader sporenonderzoek, sectie van het kadaver en DNA-afname (moet binnen 24 uur na het contact) noodzakelijk is.

Op www.wolveninnederland.nl vindt u meer informatie over de wolf en de vestiging in Nederland.

Als u vragen over wolven aan de gemeente Someren wilt stellen, kunt u contact opnemen met Marty van der Els via het Klant Contact Centrum, tel. 0493-494888 of e-mail gemeente@someren.nl.


Trefwoorden: wolf wolven platform wolven in brabant adviescommissie wolven
Geplaatst

maandag 11 januari 2021 | 16.36 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 januari 2021 | 16.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub