Koen Meuffels verlengt contract bij MTM Kawasaki

Eerder kon MTM Kawasaki al bekendmaken dat regerend wereldkampioen Jeffrey Buis in 2021 voor het team zal uitkomen in de World Supersport 300 categorie.

Nu kan het in België gevestigde team de volledige rijderssamenstelling van vier coureurs presenteren.

Koen Meuffels uit Someren eindigde het afgelopen seizoen geweldig met een overwinning en een tweede plaats in Estoril. Door deze sterke resultaten eindigde hij als vierde in het eindklassement. Koen wil deze vorm graag meenemen naar de start van zijn tweede volledige seizoen bij MTM Kawasaki.

Koen: “Na het laatste weekend van 2020 met succes te hebben afgesloten, wilde ik graag verder met MTM Kawasaki. Ik voel me thuis bij het team. Er heerst een goede sfeer, maar er wordt ook hard en professioneel gewerkt. Zowel het team als ik hebben gevoel dat er nog ruimte voor verbetering is. Dat is nodig om ieder weekend mee te doen voor de winst en dan doen we ook zeker mee voor het kampioenschap. Met deze gedachte gaan we in 2021 van start.”

Ook Yuta Okaya blijft aan het team verbonden. De Japanner boekte in 2020 veel vooruitgang met een overwinning in Catalunya als kroon op zijn werk. De 21-jarige coureur eindigde als tiende in het kampioenschap en is vastbesloten om zich komend seizoen constant te mengen in de top van het veld.

Nieuw bij MTM Kawasaki is Andrián Huertas. De Spanjaard reed in 2018 en 2019 in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de WorldSSP300 klasse. Met vier top-tien klasseringen kon de 17-jarige coureur terugkijken op een sterk rookiejaar.

Teameigenaar Ludo Van der Veken: “Met Jeffrey, Koen, Yuta en Adrián zijn we erin geslaagd om voor 2021 weer een sterk rijdersteam te presenteren. Koen en Yuta hebben vorig jaar al laten zien wat zij in huis hebben. Ook de onderlinge samenwerking verliep uitstekend, iets wat ook een belangrijke factor tot succes is. Ik denk dat Adrián met zijn talent een goede aanvulling binnen het team is. Het doel is om de geweldige presentaties van afgelopen seizoen te evenaren. We gaan ervoor!”

Het World Supersport 300 seizoen gaat van 23 tot en met 25 april van start op het TT Circuit Assen in Nederland.


Trefwoorden: mtm kawasaki koen meuffels
Geplaatst

woensdag 13 januari 2021 | 13.31 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 januari 2021 | 07.34 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub