Ze lopen ondertussen al wat jaren mee in de branche voor relatiegeschenken en durven het aan om in het ‘coronajaar’ de handen ineen te slaan en hun eigen bedrijf te starten.

Ondernemers Niek Giebels uit Asten en Robert Staal uit Beek en Donk willen met PromoXL het bestellen van relatiegeschenken en promotieartikelen makkelijker maken voor iedereen. Zowel voor regionale bedrijven, gevestigde merken als voor freelancers en zzp’ers.

In een tijd waarin heel Nederland thuiswerkt, kantoren gesloten zijn en geen enkele beurs of event lijkt door te gaan, opent PromoXL haar digitale deuren; een webshop in relatiegeschenken en promotionele artikelen.

De timing had niet slechter kunnen zijn zou je denken. “Dit hadden wij zelf natuurlijk ook niet kunnen voorspellen. Geen EK-voetbal, geen festivals en geen kerstborrels in 2020. Toch zien we dat veel bedrijven en merken juist in deze tijd creatiever zijn dan ooit. Het motiveren van vitaliteit, stimuleren van betrokkenheid of het waarderen van relaties is enorm populair bij het kiezen van een weggever of bedankje. Dat is dan ook waar we onze klanten graag bij helpen en ons in willen onderscheiden. Het kiezen van de juiste boodschap. Juist in deze tijd.”

Ben je op zoek naar een geschenk om je medewerkers te waarderen of wil je een leuke attentie voor je klanten? Relatiegeschenken zijn bedrukte artikelen die je gemakkelijk meegeeft aan of opstuurt naar bijvoorbeeld (potentiële) klanten, medewerkers of leveranciers.

Ook vallen onder andere bedrijfskleding en kerstpakketten onder deze noemer. De keuze is reuze bij het bedrijf uit Asten. “Natuurlijk is onze branche hard geraakt in het corona jaar doordat alle festivals, congressen, beurzen, etc. niet door konden gaan en doordat er veel onzekerheid was bij bedrijven. Echter, onze doelgroep is erg breed en er doen zich altijd kansen voor. Er is duidelijk een behoefte gebleven voor bedrijven en organisaties om relaties te blijven prikkelen. Zo is er vaker gekozen voor een direct-mail campagne, zomerpakketten in plaats van de jaarlijkse barbecue of wat dacht je van ‘internal branding’ bij werknemers thuis,” aldus Niek Giebels. Het is voor bedrijven belangrijk om flexibel te zijn in moeilijke tijden als deze. De Astense webshop heeft hierin snel geschakeld door het juiste assortiment beschikbaar te stellen voor haar klanten welke aansluit bij de hedendaagse behoeften. Zo zijn onder andere ook mondkapjes en antibacteriële handgels toegevoegd aan het assortiment.

Ondernemen brengt uitdagingen en risico’s met zich mee. “Wat dat betreft is starten in deze periode een perfecte vuurdoop,” aldus Robert Staal. “Er is in eerste instantie hard gewerkt, geïnvesteerd en toegeleefd naar het moment om de webshop in juli 2020 live te kunnen zetten. Helaas zorgde corona ervoor dat we dit moesten uitstellen. De extra tijd hebben we gebruikt om door te ontwikkelen om later in het jaar nog beter voor de dag te komen. Dat is gelukt. Op 22 oktober zijn we officieel gestart en ondanks deze vreemde tijd hebben we al flink wat opdrachten mogen uitvoeren, zowel lokaal, regionaal als internationaal. Daar zijn we trots op. Via deze weg willen we dan ook alle relaties bedanken voor het vertrouwen en de mooie promoties en campagnes die we samen hebben mogen realiseren.”

Op de webshop van PromoXL vindt je meer dan 10.000 artikelen om relaties te bedanken of je bedrijf op de kaart te zetten.

Zie ook www.promo-xl.com.


Trefwoorden: promoxl niek giebels robert staal
Geplaatst

woensdag 13 januari 2021 | 07.51 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 13 januari 2021 | 16.29 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub