ROC Ter AA beste van Brabant en Limburg

In de nieuwe Keuzegids mbo (versie 2021) staat ROC Ter AA in de categorie brede mbo-scholen (roc’s) landelijk op de vierde plaats.

De Helmondse school is daarmee het beste roc van Noord-Brabant én Limburg.

Al jaren staat ROC Ter AA steevast in de top 10 beste brede scholen van Nederland. In het sterke spelersveld van mbo-scholen in de regio weet de Helmondse school zich telkens weer in de topregionen te vestigen. Dit jaar voeren maar liefst drie opleidingscategorieën van Ter AA de Nederlandse ranglijsten aan, te weten: Business Support & Management, Logistiek en Particuliere Beveiliging. Daarmee heeft de opleiding Beveiliger (Particuliere beveiliging) een hattrick, aangezien deze in 2019, 2020 en nu dus ook in 2021 de beste van Nederland is.

Met deze winst is de zegetocht nog niet ten einde, want zes opleidingen van ROC Ter AA zijn bekroond met het predicaat Topopleidingen. Een opleiding wordt benoemd tot topopleiding als de totaalscore 75 punten of meer is op een schaal van nul tot honderd.

De Keuzegids mbo baseert de scores op prestatiecijfers verstrekt door het ministerie, de tweejaarlijkse JOB Monitor, waarbij studenten hun opleiding waarderen, en het oordeel van de onderwijsinspectie.

Ingeborg Janssen Reinen, voorzitter College van Bestuur ROC Ter AA: “We zijn ontzettend trots op onze positie in de Keuzegids! Het onderstreept de hoge kwaliteit van ons onderwijs. En onze studenten ervaren het dus ook zo. Zij zijn tevreden over hun opleiding en de begeleiding die ze daarbij krijgen vanuit ROC Ter AA. Dat is voor ons als school een erg groot compliment. Dit mooie resultaat wordt bereikt door onze enorm bevlogen docenten die een groot hart hebben voor onze studenten, daar ben ik trots op.”


Trefwoorden: keuzegids mbo roc ter aa
Geplaatst

vrijdag 15 januari 2021 | 06.19 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 15 januari 2021 | 16.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub