In februari gaat het TechLab in Bibliotheek Helmond weer beginnen met nieuwe activiteiten.

Nu de bibliotheek vanwege de lockdown gesloten is gaat de start online plaatsvinden. Zodra fysieke workshops weer mogelijk zijn, dan gaan de workshops weer door in de bieb.

Op zaterdag 6 februari start de splinternieuwe TechLab Club. Als je lid wordt van de TechLab Club ga je elke week op zaterdagmiddag (online) naar de bibliotheek. De begeleiding is in handen van 'Technauten', de experts op het gebied van maaktechnieken. Zij gaan met de club de wereld van film, programmeren, 3D, robotica en nog veel meer ontdekken. De deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Bijvoorbeeld een robot of een drone programmeren. Of jezelf, met behulp van een green screen, laten vliegen tussen de wolkenkrabbers en zo een film maken.

Elke vijf weken staat één thema centraal. Het thema sluit af met een gave challenge. Bijvoorbeeld: wie krijgt zijn robot het snelst geprogrammeerd om over de finishlijn te komen? Voordat er een nieuw thema begint is er een TechLab Clubdag. Op deze dag kunnen kinderen die nog geen lid zijn een keertje komen kijken en meedoen.

De eerste reeks van de TechLab Club is gratis, zodat kinderen hier kennis mee kunnen maken. Er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Maak je eigen website of blog met Wordpress bij de Expeditie Webdesign. Je leert in vier workshops wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website. Na de expeditie kun je thuis verder met het vullen en bijwerken van de website. De eerste workshop start online op dinsdag 2 februari om 15.30 uur. De expeditie kost € 20 voor een reeks van vier workshops. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bij deze expeditie is het belangrijk om al basisvaardigheden te hebben, zoals kunnen werken met een laptop. Daarnaast werken we veel met tekst, dus lezen en typen is een pre . Ook moet je een e-mailadres hebben om een inlog te kunnen maken.

In maart starten ook nog de Expeditie Programmeren en de Expeditie Film & Vloggen. Ook hiervoor is aanmelden nu al mogelijk.

Alle informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab.


Trefwoorden: bibliotheek helmond-peel techlab online
Geplaatst

dinsdag 19 januari 2021 | 06.12 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 20 januari 2021 | 08.39 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub